Через посуху Намібія виставить на аукціон майже дві сотні слонів

Через посуху Намібія виставить на аукціон майже дві сотні слонів (GlavPost)

У Намібії 170 слонів виставили на продаж через посуху в країні і надлишкове число тварин у заповідниках. Покупцями можуть бути як жителі країни, так і іноземці.


РЕКЛАМА

Внаслідок успішної боротьби із браконьєрством у Намібії останніми роками значно збільшилася популяція слонів, що живуть в умовах дикої природи, - із 7,5 тисячі особин у 1995 році до 24 тисяч у 2019 році. У зв'язку із цим у заповідниках країни спостерігається нестача природних ресурсів для нормального проживання тварин. Також влада стурбована через початок посухи, що здатна призвести до масової загибелі слонів через пересихання водойм, інформує Reuters.

В рекламному оголошенні про аукціон, опублікованому Міністерством охорони навколишнього середовища, лісового господарства і туризму Намібії, зазначено, що покупцями можуть бути як жителі країни, так і іноземці.

Зазначається, що всі учасники торгів повинні документально підтвердити можливість надати тваринам всі необхідні умови. Жителі інших країн також повинні пред'явити митні документи, які дозволяють ввезення слонів у зазначену державу.


РЕКЛАМА

Тим часом "найсамотніший у світі" слон переїхав до нової домівки. Тварина, яку з пакистанського зоопарку разом визволяли місцеві активісти й американська співачка Шер, прибула до нової домівки. Слон на ім'я Кааван 35 років жив у тісному вольєрі. Після того, як померла його кохана, у тварини виникли проблеми із психікою, слон набрав зайву вагу і отримав прізвисько "найсамотнішого у світі". Активісти, до яких згодом долучилася і співачка Шер, намагалися врятувати Каавана. Зрештою, дійшли до Верховного суду Пакистану, і той постановив - слід звільнити тварину. Прихистити Каавана зголосився заповідник у Камбожді - слон вже прибув до країни.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА