Чим завершилися перемовини Зеленського, Макрона та Меркель

Чим завершилися перемовини Зеленського, Макрона та Меркель (GlavPost)

19 квітня відбудеться зустріч радників лідерів країн Нормандської четвірки - України, Франції, Німеччини та Росії. Вони узгодять позиції щодо виконання мінських домовленостей і обговорять можливість проведення зустрічі на найвищому рівні.


РЕКЛАМА

Більш детально - кореспондент "Радіо Свобода" Григорій Жигалов для ТСН.19:30.

"Цей візит до Парижу мав виглядати по-іншому: це мали бути виключно перемовини Зеленського та Макрона, про економіку та співпрацю України та Франції, ЄС та НАТО. Але останні події на Донбасі радикально змінили порядок денний", - зазначив Григорій Жигалов.

"Проговорили безпекову ситуацію, режим припинення вогню, який діє дуже непогано. Від другої половини грудня ми побачили ускладнення ситуації. Ми наближаємося до наступного засідання в норм форматі. 19 числа буде засідання радників", - заявив Президент України.


РЕКЛАМА

Зеленський попросив Макрона бути на боці Декларації про підтримку Євроатлантичних прагнень України:

"Ми відчуваємо підтримку України у питанні надання ПДЧ. Я б хотів би чути конкретику, коли це може бути. Але це залежить не лише від Франції, хоча вона грає велику роль. У червні пройде саміт НАТО і ми почуємо, чи є такий сигнал і від яких країн", - акцентував Зеленський.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА