"Демократія перемогла": Джо Байден під час інавгурації звернувся до американців

"Демократія перемогла": Джо Байден під час інавгурації звернувся до американців (GlavPost)

20 січня у Вашингтоні на сходах Капітолія, де засідає Конгрес, відбулася інавгурація 46-го президента США Джо Байдена під охороною тисячі бійців Нацгвардії. Байден під час своєї інавгураційної промови звернувся до американців.



"Шановні наші гості, співвітчизники, цей день - американців, цей день - демократії і це день історії і надії на оновлення. Століттями Америку випробовували і Америка виправдовувала ці надії. Сьогодні ми говоримо про справу демократії, святкуємо, шануємо її. Ми навчилися, що демократія – річ цінна і річ дуже тендітна. Друзі мої, і цього разу демократія перемогла. Отож, на священній цій землі хтось намагався підважити самі підвалини демократії, але ми знову встали, як неподільна нація для того, щоб мирно передати владу від одного президента до іншого, як це відбувалося ось уже два з гаком століття. Ми - американці - невпинні, оптимістичні, ми будуємо націю, якою ми маємо бути", - сказав новий глава Білого дому.

Він висловив переконання у непорушності Конституції США та міцності країни.

Нагадаємо, Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс склали присягу на західній терасі Капітолійського пагорба. Усі офіційні урочистості лишилися незмінними. Але кількість гостей була значно обмеженою, як і формат самого заходу.