Експерт про останні операції СБУ: Тепер РФ має менше можливостей контролювати повітряний простір вздовж кордону

Експерт про останні операції СБУ: Тепер РФ має менше можливостей контролювати повітряний простір вздовж кордону (GlavPost)

Після останніх успішних спецоперацій СБУ, зокрема знищення російської РЛС "Небо-У", ворог має менше можливостей контролювати повітряний простір вздовж кордону.Про заявив політолог і колишній народний депутат Олександр Черненко.


РЕКЛАМА

Екс-нардеп зазначає, що СБУ вразили російську радіолокаційну станцію (РЛС) дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України."Саме уражений комплекс "Небо-У" допомагав росіянам виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння. Крім того, у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України. Радіолокаційна сліпота росіян допоможе українським військам вести розвідку, запускати безпілотники та більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці", – вважає експерт.Політолог наголошує, що одне з завдань підлеглих голови СБУ Малюка на фронті – саме знищення дорогої російської техніки."За відкритими джерелами, такої техніки підрозділи СБУ знищили вже на суму понад 2 млрд доларів. Одна з цифр – від початку великої війни підрозділи Служби знищили 871 ворожий танк", – каже Черненко.За його даними, тільки за останні тижні спецпризначенці ЦСО "А" СБУ уразили на фронті цілу партію російських зенітно-ракетних комплексів: 2 ЗРК "БУК" різних модифікацій, 1 РЛС "БУК" та 1 станцію виявлення цілей, 4 зенітно-ракетні комплекси "ТОР-М2", 3 Тунгуски", 4 ЗРК "Стріла-10", 1 ЗРК "ОСА".Він наголосив, що вартість дронів, якими Україна знищила РЛС, в десятки разів менша вартості самої станції."Як і у битві за Чорне Море, СБУ відносно недорогими засобами наносить ворогу втрат на сотні мільйонів доларів. Але найголовніше, що знищення одного такого комплексу – це не тільки нанесення матеріальних втрат ворогу, але і сотні врятованих життів українських військових та цивільних", – резюмує експерт.

РЕКЛАМА