Фінляндія та Швеція розпочали переговори із Туреччиною щодо НАТО: про що домовилися

Фінляндія та Швеція розпочали переговори із Туреччиною щодо НАТО: про що домовилися (GlavPost)

Перші переговори Фінляндії та Швеції з Туреччиною пройшли добре, незабаром сторони продовжать діалог щодо заявок скандинавських держав на вступ до НАТО.



Про це повідомляє в п'ятницю, 27 травня, CNN з посилання на заяву Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто.

Очільник фінського зовнішньополітичного відомства сповнений оптимізму щодо результативності переговорів із турецькою владою. Він запевнив, що Фінляндія та Швеція рано чи пізно стануть членами Північноатлантичного альянсу.

“Не вдаватимуся до подробиць, але між Фінляндією, Швецією та Туреччиною триває дуже активний діалог, який ми підтримуватимемо всіма можливими засобами. Підозрюю, що НАТО зробить те саме”, — заявив Хаавісто.

Міністр розповів про домовленість продовжити обговорення проблемних питань. Проте конкретну дату наступного раунду переговорів досі не визначено.

“Ми дотримуємося думки, що терміни важливі, оскільки ми, звичайно ж, з нетерпінням чекаємо на намічений на кінець червня саміт НАТО в Мадриді, і ми сподіваємось, що під час зустрічі потенційних членів альянсу хоча б привітають, а „політику відкритих дверей“ НАТО — підтвердять”, — натякнув очільник МЗС Фінляндії.

Читайте також:

Туреччина відмовилась брати участь у навчаннях НАТО через Грецію: що трапилось

У Туреччині пригрозили, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО спровокує Росію поширити війну за межі України

Загрожує ізоляція в НАТО: в ЄС застерегли Туреччину не блокувати вступ Фінляндії та Швеції