FlixBus тестирует водородные междугородные автобусы

FlixBus тестирует водородные междугородные автобусы (GlavPost)

FlixBus інвестує в технології альтернативного палива, і тестуватиме перші міжміські автобуси з паливними елементами в Європі. Проект буде здійснюватися у співпраці з німецькою компанією Freudenberg Sealing Technologies. Водночас FlixMobility (материнська компанія бренду FlixBus) заявила, що хоче досягти 100% нейтральності впливу свого транспорту на навколишнє середовище до 2030 року, представивши план дій, щоб цього досягти.

Транспортні засоби на паливних елементах зможуть проїхати щонайменше 500 кілометрів на одній заправці, а дозаправка триватиме максимум 20 хвилин (замість дизеля вводиться водень). Особливості експлуатації автобусів на паливних елементах, такі як потужність та прискорення, повинні відповідати сучасним стандартам автобусів на великі відстані. На першому етапі проекту новою енергетичною технологією буде оснащена вибрана частина автопарку FlixBus.

– Ми хочемо бути серед тих, хто створює майбутнє подорожей. Сучасний автопарк FlixBus вже є надзвичайно дружнім до навколишнього середовища. Але ми постійно запитуємо себе, як ми можемо зробити поїздку автобусом ще більш екологічно безпечною та знизити викиди вуглекислого газу. Після успішного запуску трьох електричних міжміських автобусів, ми разом з Freudenberg хочемо зробити ще один великий крок в історії транспорту – коментує Андре Шваммляйн, засновник і CEO FlixMobility.

– Гібридна система, яка раціонально поєднує електричний акумулятор та паливні елементи, стане особливо практичною для важких транспортних засобів, які проїжджають великі відстані, – пояснює Клаус Мьоленкамп, CEO Freudenberg Sealing Technologies, – Транспорт, що працює на суто електричних двигунах, все ще не може долати великі відстані.

Попередні переговори з виробниками щодо розробки автобусів для цього проекту вже розпочаті.

Автобуси FlixBus стануть повністю безпечними для навколишнього середовища до 2030 року

FlixMobility, материнська компанія брендів FlixBus і FlixTrain, також оголосила план дій щодо захисту клімату, який передбачає 100% нейтральність CO2. Компанія оголосила, що не пізніше 2030 року всі поїздки на автобусах та поїздах компанії, а також бізнес-процеси у компанії стануть нешкідливими для навколишнього середовища.

План дій FlixMobility щодо клімату передбачає:

  • Забезпечення найбільш економічного, чистого та високотехнологічного автопарку;
  • інвестування у технології, які зменшують вплив на клімат – наприклад, електроавтобуси, автобуси, що працюють на паливних елементах (водневі) та автобуси, що працюють на біогазі;
  • розробка адекватної ​​моделі компенсації викидів CO2;
  • відповідальне управління бізнесом та компенсація всіх подорожей, пов'язаних з бізнесом.

 


РЕКЛАМА

У минулому році FlixBus вже розпочав активність щодо охорони навколишнього середовища, випробовуючи міжміські автобуси, які повністю працюють на електроенергії. Наразі електроавтобуси FlixBus їздять у Франції та Німеччині.

РЕКЛАМА