Франція не хоче використовувати AstraZeneca проти нових штамів COVID-19: названа причина

Франція не хоче використовувати AstraZeneca проти нових штамів COVID-19: названа причина (GlavPost)

Франція не хоче в майбутньому використовувати вакцину від коронавірусу AstraZeneca проти нових штамів, а віддасть перевагу препаратам інших компаній, які будуть більш ефективними.


РЕКЛАМА

Про це заявив президент республіки Емманюель Макрон, — пише ТАСС.

"Ми продовжуємо зараз застосування цієї вакцини, оскільки вона допомагає нам вийти з кризи. Але, щоб відповісти на загрозу нових штамів, нам необхідні інші вакцини, які більш ефективні. Цей підхід продиктований прагматизмом", — пояснив французький лідер.

Макрон фактично підтримав оголошене раніше представником Євросоюзу рішення не оновлювати контракт на постачання вакцини AstraZeneca на друге півріччя 2021 року.


РЕКЛАМА

Раніше Єврокомісія подала судовий позов проти AstraZeneca за невиконання контракту на передзамовлення вакцини, адже замість передбачених за контрактом 120 млн доз компанія поставила лише близько 40 млн. Це призвело до зриву термінів кампанії вакцинації в ряді країн ЄС в перші місяці цього року.

Раніше італійська газета "La Stampa" інформувала, що Єврокомісія вирішила не продовжувати контракти з виробниками векторних вакцин проти COVID-19 AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Також Європейська комісія заявила про намір укласти найбільше в світі угоду щодо постачання вакцин від COVID-19 з американською компанією Pfizer. Так, протягом 2021-2023 років виробник забезпечить європейські країни 1,8 мільярда доз своєї вакцини від коронавірусу.

Читайте також:

Польща обіцяє надати Україні понад мільйон доз вакцини AstraZeneca

США поділяться зі світом своїм запасом COVID-вакцин від AstraZeneca: що відомо

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

РЕКЛАМА