Французькі радари для української ППО: Жданов пояснив, як вони допоможуть виявляти балістичні ракети РФ

Французькі радари для української ППО: Жданов пояснив, як вони допоможуть виявляти балістичні ракети РФ (GlavPost)

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що радари GM-200 - це один із різновидів раннього виявлення пусків балістичних ракет.



Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.ua.

"Це дуже важливо. Чим раніше ми виявляємо балістичну ракету, тим більше у нас можливостей її збити. До речі, одна з функцій літака F-16 (американські винищувачі, які може отримати Україна – ред.) – це теж виявлення й перехоплення. Як винищувач, він може перехоплювати ракети й працювати в спарингу з подібними радіолокаційними станціями й системами ПРО. Якщо ескадрилья своєчасно піднята в повітря, разом із системами ППО вони можуть працювати по виявленню й перехопленню ракет, в тому числі й балістичних", - пояснює Олег Жданов.

Це ще один крок до створення інтегрованої системи ППО та ПРО України, про що домовилися на шостому "Рамштайні".

"Все це елементи, які поступово будуть вливатися в єдину систему оповіщення й розподілу цілей між засобами ураження, й які вже на сьогодні складають основу тої могутньої системи, яку ми маємо побудувати, щоб закрити власне небо" – додав Олег Жданов.

Чому французькі радари - це важливо

Росія б’є по Україні балістичними та ракетами комплексів С-300 та С-400, які летять по балістичній траєкторії, тому наша система ППО не може ефективно їх виявляти, а отже система оповіщення населення не завжди спрацьовує.

Для раннього виявлення пусків балістичних, а також ракет комплексів С-300 та С-400 Україні бракувало радарів раннього виявлення.

Під час візиту міністра оборони України Олексія Резнікова до Франції, разом із французьким колегою Себастьєном Лекорню, а також представником Thales Group був підписаний меморандум про постачання радарів GM-200 для української ППО.

Читайте також:

Путін готується до максимальної ескалації: Жданов оцінив реальні ресурси для наступу

Чому військові РФ не зносять Херсон з лиця землі, а лише обстрілюють: відповідь експерта

"Щодня грають у лотерею": Жданов пояснив, чи потрібно жителям Краматорська евакуйовуватися