Груші, фаршировані куркою і сиром
Всі звикли, що з фруктів готуються в більшості випадків десерти. Але якраз груші чудово пасують, наприклад, до хамону, сиру, навіть до курки. Фаршировані сиром і куркою груші будуть прикрасою як для святкового столу, так і для вишуканого сніданку. Тим більше, що готувати їх швидко і легко.
Груші, фаршировані куркою і сиром
Інгредієнти:
груша - 4 шт.
грудка куряча - 300 г
сир моцарела - 100 г
сир блакитний - 50 г
горіхи волоські - 40 г
оливкова олія - 1 ст. л.
паприка солодка мелена - 0.5 ч. л.
сіль - 0.5 ч. л.
перець чорний - 0.25 ч. л.
Покроковий рецепт
Крок 1: змішати в невеликій мисці паприку, сіль і перець і натерти сумішшю філе курячої грудки з двох боків.
Крок 2: обсмажити грудку на оливковому маслі по 3 хвилини з кожного боку. Загорнути філе в фольгу і дати охолонути.
Крок 3: включити духовку розігріватися до 180 градусів. Моцарелу потерти на тертці, якщо використовуєте твердий різновид моцарели, або порвати руками, якщо вона у вас м'яка. Блакитний сир розкришити, а волоські горіхи порубати ножем.
Крок 4: порізати охолоджену курячу грудку дрібними кубиками і змішати з блакитним сиром і волоськими горіхами. За необхідності приправити ще сіллю і перцем.
Крок 5: груші розрізати уздовж навпіл, видалити серцевину з насінням і акуратно вийняти м'якоть таким чином, щоб залишилися стінки завтовшки приблизно 0,5 см. М'якоть груші порізати кубиками і додати до начинки.
Крок 6: викласти курку з грушею, блакитним сиром і волоськими горіхами в половинки груш і посипати моцарелою. Поставити в духовку і запікати до золотистої скоринки.
Джерело: ТСН