Камбек і вилучення Мессі: "Атлетик" драматично переміг "Барселону" та завоював Суперкубок Іспанії

Камбек і вилучення Мессі: "Атлетик" драматично переміг "Барселону" та завоював Суперкубок Іспанії (GlavPost)

"Атлетик" Більбао сенсаційно став володарем Суперкубка Іспанії-2021. У фінальному матчі мінітурніру за участю чотирьох команд підопічні Марселіно Тораля переграли "Барселону" (3:2).


РЕКЛАМА

Основний час зустрічі, яка відбувалася на стадіоні в Севільї, закінчився внічию 2:2, а в екстратаймі "баски" зуміли забити вирішальний гол.

У першому таймі команди обмінялися голами. На 40-й хвилині Антуан Грізманн відкрив рахунок у поєдинку - французький нападник пробив повз голкіпера "левів" після того, як захисники заблокували удар Ліонеля Мессі. "Червоно-білі" відповіли моментально - Оскар Де Маркос вбіг до штрафного суперників та замкнув навіс від Іньякі Вільямса.

Якщо перші 45 хвилин пройшли за повного територіального домінування "Барселони", то після перерви "Атлетик" дещо вирівняв гру став ходити в напад значно частіше. На 57-й хвилині автор дублю у ворота "Реала" в півфіналі Суперкубка Рауль Гарсія головою точно пробив в сітку Тер Штегена після подачі зі штрафного. Однак це взяття воріт було скасовано через офсайд у хавбека "басків".


РЕКЛАМА

"Барселона" відповіла тим, що вдруге в матчі повела в рахунку. На 77-й хвилині оформив дубль Антуан Грізманн. Форвард розстріляв ворота "Атлетика", скориставшись передачею Жодрі Альби з лівого флангу.

Підопічні Рональда Кумана втримували переможний рахунок та готувалися святкувати завоювання трофею аж до останньої хвилини основного часу. Проте "баски" зуміли перевести гру до овертаймів - Ікер Муніаін подав зі штрафного, а Асьєр Вільялібре вколотив м'яч під поперечину.

Початок екстратаймів став шоком для "Барселони". Іньякі Вільямс на замасі прибрав опонента і з лінії штрафного вистрілив у самісіньку дев'ятку воріт Тер Штегена. Гол-шедевр став переможним і приніс клубу з Більбао Суперкубок країни.

Примітно, що "Барселона" провела останні хвилини овертайму в меншості. Капітан "синьо-гранатових" Ліонель Мессі був вилучений за удар ззаду по голові суперника. Це перше вилучення аргентинця за його довгу кар'єру в "Барселоні", яка налічує 753 матчі.

"Атлетик" виграв Суперкубок Іспанії втретє в історії.

Найбільше разів цей трофей вигравала "Барселона" - 13. У "Реала" - 11 перемог в Суперкубку Іспанії.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА