Коктейлі Молотова, сльозогінний газ і десятки затриманих: Італію охопили антикарантинні протести

Коктейлі Молотова, сльозогінний газ і десятки затриманих: Італію охопили антикарантинні протести (GlavPost)

Італію через запровадження карантинних обмежень, охопили масштабні протести одразу в кількох містах, а у деяких, не минулося без сутичок із поліцією.


РЕКЛАМА

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Новий урядовий декрет передбачає переміщення громадян лише через роботу, навчання та проблеми зі здоров’ям, щоб розвантажити громадський транспорт, який вважається найпотенційнішим місцем зараження на коронавірус. Нові обмеження набули чинності 26 жовтня і поки діятимуть до 24 листопада.

В Мілані, Турині, Палермо, Римі та Неаполі вийшли на площі, зокрема, проти закриття барів, ресторанів та торговельних центрів о 18:00 годині. «Ми враховуємо дистанцію між столами і дотримуємося карантинних правил. Я не можу зрозуміти, чому ресторани зачиняються о шостій. У чому сенс? Ми змушені зачинятися ввечері, тоді як уранці тисячі людей заповнюють метро та автобуси», - каже працівник ресторану Сальваторе.


РЕКЛАМА

В Мілані хід, який направився до палацу регіонального управління кричав антиурядові заклики та кидав коктейлі Молотова у машини поліції. В результаті одного поліцейського поранено, заарештовано 28 порушників. Серед затриманих порушників у Турині фани ультрас футбольних клубів «Ювентуса» та «Турина». У Неаполі вчора протестували мирніше, на відміну від попередніх днів. Саме неапольці вийшли першими на площі в неділю вже через годину після оголошення нових обмежень.

Сьогодні урядових міністрів збереться, щоб обговорити фінансову допомогу для рестораційного сектору. Аби покрити втрати власників ресторанів та барів уряд планує виділити до п’яти мільярдів євро.

Але протести не вщухатимуть. Анонсовано, що ввечері у Мілані збереться нова група протестувальників.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА