МЗС РФ привидівся Гітлер на футболках збірної України

МЗС РФ привидівся Гітлер на футболках збірної України (GlavPost)

У Міністерстві закордонних справ Росії порівняли співробітників посольства США в формі української збірної з футболістами англійської команди, які в 1938 році використали нацистське вітання.


РЕКЛАМА

Про це росіяни написали 12 червня на офіційній сторінці МЗС у Twitter.

Обурення в дипломатів РФ викликало те, що представники посольства США підтримали збірну України з футболу.

"14 травня 1938. Збірна Англії з футболу підняли руки на Олімпійському стадіоні в Берліні в присутності Герінга, Геббельса і Гесса. 10 червня 2021. Посольство США в Україні надягає українську національну форму з вишитою українською версією "Хайль Гітлер", - йдеться в твіті.


РЕКЛАМА

Українська збірна представила нову форму, де зображена карта країни, включно з Кримом, і написи "Слава Україні" і "Героям слава". Вона викликала великий резонанс у Мережі і обурення у країні-агресора: у російській Держдумі вимагали заборонити нову екіпіровку збірної України.

УЄФА заявила, що комплект виконаний за всіма правилами, тому немає жодних підстав, щоб перешкодити підопічним Шевченка зіграти в ньому на Євро-2020.

Утім, згодом УЄФА проаналізував нову форму збірної України після запиту з боку Російського футбольного союзу (РФС) і зобов'язав прибрати з неї напис "Героям слава".

Українська асоціація футболу (УАФ) вела переговори з УЄФА, щоб залишити патріотичне гасло. Виконком Української асоціації футболу затвердив гасла "Слава Україні!" і "Героям слава!" офіційними футбольними символами України.

У підсумку, УЄФА зобов'язав збірну України прикрити напис "Героям слава!" на футболках під час Євро-2020. Президент УАФ Андрій Павелко повідомив, що гасло "Героям слава" буде розміщене на внутрішньому боці футболки всередині карти України.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА