На Рівненщині поліцейські, влада та рятувальники обговорили алгоритм дій у попередженні пожеж в екосистемах

На Рівненщині поліцейські, влада та рятувальники обговорили алгоритм дій у попередженні пожеж в екосистемах (GlavPost)

Сьогодні, 12 травня, керівник поліції області Олексій Камишанський взяв участь у позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС в Рівненській області щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2021 року.


РЕКЛАМА

Виїзне засідання відбулося на базі Рівненського природного заповідника.

Насамперед, аби «оцінити» масштаби проблеми, керівництво області та правоохоронних органів на гелікоптері ДСНС піднялися у небо, щоб проінспектувати стан довкілля у північних районах. Зокрема, мали нагоду також побачити, якої шкоди завдають навколишньому середовищу пожежі, незаконна вирубка лісів та нелегальний видобуток бурштину.

Потому в адмінприміщенні Рівненського природного заповідника присутні обговорили питання активізації роботи у запобіганні виникненню лісових і торф’яних пожеж, забезпечення їх ефективного гасіння, а також спільний із місцевою владою алгоритм дій щодо попередження пожеж в природних екосистемах. Крім того, увагу голів територіальних громад акцентували на проведенні цілодобового моніторингу на місцях та оперативного інформування підрозділів ДСНС у разі виявлення загорянь.


РЕКЛАМА

Як зауважив начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський, поліцейські у межах наданих повноважень вживатимуть заходів реагування на правопорушення, пов’язані із знищенням або пошкодженням об’єктів рослинного світу вогнем:

«У разі документування злочинів такого виду проводитимемо усі необхідні процесуальні дії для встановлення осіб, які їх вчинили, та притягнення до відповідальності згідно із чинним законодавством».

Після закінчення засідання присутні мали нагоду побачити техніку та сучасне обладнання, яке на сьогодні використовують працівники ДСНС для гасіння пожеж чи під час виникнення надзвичайних ситуацій.

РЕКЛАМА