"Найстрашнішу серійну вбивцю” Австралії випустили після 20 років в’язниці, бо вчені довели, що жінка невинна

"Найстрашнішу серійну вбивцю” Австралії випустили після 20 років в’язниці, бо вчені довели, що жінка невинна (GlavPost)

20 років тюрми за хибним звинуваченням - в Австралії помилували жінку, яку вважали "найстрашнішою серійною вбивцею країни", йдеться в ТСН. Кетлін Фолбігг потрапила до в'язниці за вбивства чотирьох своїх малолітніх дітей. Прямих доказів, що вона їх занапастила - як-от, слідів задушення, не було. Жінка ж не визнавала себе винною. Двоє синів і дві доньки Фолбігг померли впродовж 10 років. Їм було від 19 днів до 19 місяців. Прокуратура вирішила, що доказом провини жінки могли бути записи в її щоденниках, де вона звинувачує себе в смерті дітлахів.


РЕКЛАМА

Утім, друзі Фолбігг та команда науковців змогли довести, що жінка невинна. Вчені проаналізували ДНК дітей і мами, і дійшли висновку - доньки засудженої потерпали від рідкісної генетичної хвороби, яка може спричинити раптову зупинку серця. А сини - мали іншу генетичну мутацію, яку пов'язують із виникненням епілепсії в мишей. Із новими доказами Кетлін Фолбігг помилували після 20 років тюрми. Тепер вона на волі. “Вона наполягала на своїй невинуватості з самого початку. Кетлін Фолбігг була засуджена на підставі випадкових доказів. Ніколи не було фактичних судово-медичних чи патологічних свідчень, щоб стверджувати, що дітей душили або що вона вчинила ті злочини, за які її засудили”, - каже депутатка парламенту штату Новий Південний Вельс Сью Хіггінсон.

Читайте також:У Байдена є чотири принципи щодо війни в Україні: журналіст WP розповів, як у США ухвалюють рішенняЯк закінчиться війна Росії проти України: журналіст WP розповів про бачення США

РЕКЛАМА