Не бояться морозу та цвітуть усе літо: які квіти посадити вже у березні

Не бояться морозу та цвітуть усе літо: які квіти посадити вже у березні (GlavPost)

Після тривалої весни природа починає оживати. Попри те, що перший місяць весни не рідко "тішить" морозами та приморозками, серед рослин є ті, які проростають навіть у холод. Їх можна садити вже у березні.Які квіти посадити в перший місяць весни - розповідаємо далі.Квіти, які ростуть у березніФлокс однорічнийЦі квіти варто садити саме у березні. Перші паросткии почнуть з'являються вже через 5-8 днів, однак їхній грунт можна буде висадити у квітні-травні, коли земля прогріється достатньо. Вони починають квітнути у червні аждо перших заморозків.


РЕКЛАМА

ПетуніяЦі квіти чудово прикрашають тераси у теплу пору. Проте, чудовий вигляд ці квіти матимуть і саду. Для цього насіння висівати потрібно поверхнево, а вже через тиждень-два з'являться перші листочки. Після заморозків петунію можна буде пересадити у відкритий ґрунт, де вона буде цвісти до кінця осені.ВербенаЗ-поміж інших ця рослина невибаглива. Вона відрізняється яскравими квітами та квітне від весни і до самих заморозків. Насіння вербени можна висівати вже в березні. Перші паростки буде видно вже через 15 днів. ЛавандаЛаванда своїм ароматом здатна відлякувати мух, комарів, різних шкідників та міль. Її зазвичай висаджують перед вікнами спальні чи вітальні. Цвісти лаванда буде до кінця жовтня.Варіанти квітів, які можна посіяти: астру однорічну; петунію; однорічні жоржини; левиний зів; вербену; цинію; дзвіночок.Квіти, які не бояться морозуУ природі є квіти, які здатні проростати навіть за нанесприятливіших умов. Їх вегетація та цвітіння відбувається в регіонах з м’якими зимами та коливанням температури від -3°С до +5°С.Деякі з них можуть цвісти у саду: морозник, амариліс, пієріс, гамамеліс, зимовий жасмин, камелія.

ЖимолостьЦя квітка цвіте ранньою весною та відрізняється жовто-білими квітками з солодким лимонним ароматом. Жимолость цвіте ранньою весною, коли інші рослини ще сплять. Під час холодів жимолость треба берегти, оскільки рослина витримує мороз тільки до -15 градусів.

Які квіти витримують приморозокПершими весною варто садити цибулькові квіти. До них відносять тюльпани, нарциси, крокуси, проліски та інші. Згодом на їхнє місце потрібно висаджувати нові квіти.ТюльпанЩоб посадити тюльпани варто орієнтуватися на температура повітря. Оптимальна - +7-10 градусів. Однак тут варто бути обережними, адже є висока ймовірність загибелі квітів. При посадці в землю під зиму цибулини встигають вкоренитися ще восени. З настанням тепла починається активний розвиток рослин, і з'являються бутони. Для тюльпанів найкраще вибрати затінену ділянку з якої швидко йде дощова та тала вода. Крім того, вони "тягнуться" за світлом, що призводить до викривлення стебел. Коли вологи дуже багато, підвищується ймовірність поширення захворювань.


РЕКЛАМА

Ранньою весною висаджувати можна також дрібноцибулькові квіти флокс гвоздика арабіс.Які квіти подарувати весноюКвітковий букет незмінно лідирує з-поміж інших подарунків у будь-яку пору року. Сезонні букети створюють відповідний настрій. Гарними варіантом для подарунку стануть наступні квіти: Крокуси. Вони приваблюють насамперед своїм яскравим кольором після похмурої зими. Нарциси. Вони можуть бути як білого та і жовтого кольору. Букет нарцисів здатен приносити успіх. Тому він стане ідеальним подарунком для близької людини. Гіацинти. Квіти підкреслюють життєрадісність, оптимізм та відчуття щастя.

Ірис. На перший погляд невибаглава та скромна квітка, але водночас вишукана. Серед інших варіантів: мімоза геніста танацетум вібурнум оксипеталум хамелаціум.Раніше ми писали, які квіти посадити в перший місяць весни, щоб цвіли все літо.Читайте також: Фарбування технікою Аіртач: щадний спосіб, який підходить для всіх типів волосся та будь-якого віку Чому не змінили дату Великодня в Україні: як розраховують її християни східного і західного обрядів 12 березня — яке церковне свято, чому заборонено довго ніжитися в ліжку і розпускати плітки

РЕКЛАМА