Не вщухають протистояння: як в облраді Київської області обирали членів постійних комісій

Не вщухають протистояння: як в облраді Київської області обирали членів постійних комісій (GlavPost)

В обласній раді Київської області продовжується протистояння. Минулого тижня там зі скандалом призначали голову. А сьогодні обирали членів постійних комісій.


РЕКЛАМА

Про це йдеться 30 листопада у сюжеті ТСН.19:30.

Голосування кілька разів переривалося. Спочатку відмовляла система голосування. Тому частину рішень ухвалювали підняттям рук. І лише під кінець засідання її таки відремонтували. Коли ж дійшло до голосування за склад комісій, то серед них знайшлося місце лише представникам "коаліції". Її утворили "Слуга народу", "Батьківщина" та "ОПЗЖ". А от кандидатам із фракцій "За майбутнє" та "Європейська солідарність" місця не знайшлось, хоча ті подавали заяви.

У політсилах заявили: як опозиція мали би входити у такі комісії. Лише після цього заяви депутати почали розглядати. Але включати їх до списку членів комісій більшість не захотіла. В опозиції твердять: це пряме порушення закону.


РЕКЛАМА

"Ми свідомо не голосували за своє членство. Ми хотіли бачити позицію коаліції. Чи готовий хоч хтось із депутатів дати можливість нам відстоювати інтереси мешканців Київської області в тій чи іншій комісії. Бо депутат не може по-іншому виконувати свої депутатські повноваження. Нас в жодну комісію не включили!" - говорить Ярослав Москаленко депутат Київської облради, фракція "За майбутнє".

"Заяви, які називають себе опозицією, були мною оголошені і зачитані та поставлені на голосування. Ви бачите, що зал не підтримав", - зазначив голова Київської обласної ради Олександр Скляров.

Нагадаємо, у Київській обласній раді, де 27 листопада була друга спроба обрання голови, зчинився скандал. Закінчилося все шарпаниною, появою нардепа з коронавірусом, викликом поліції і сумнівним голосуванням.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА