Німецький політик жорстко висловився про правління Путіна і порівняв диктатора зі Сталіним

Німецький політик жорстко висловився про правління Путіна і порівняв диктатора зі Сталіним (GlavPost)

Голова опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Фрідріх Мерц висловив рішучу критику щодо системи правління президента Росії Володимира Путіна, порівнявши її із методами радянського диктатора Йосипа Сталіна. Ця резонансна заява стала актуальною у зв'язку з другими роковинами повномасштабного вторгнення Росії до України та була опублікована в німецькій газеті Bild.


РЕКЛАМА

"Система Путіна, як і система Сталіна, заснована на цілеспрямованому позбавленні прав і дегуманізації. Ця система зневажає людську гідність і не має нічого, крім зневаги до свободи і до верховенства закону", - підкреслив Фрідріх Мерц.

Ці слова відображають глибоку обуреність від політичного курсу, обраного Путіним, та спробу віднести його дії до тоталітарних методів, властивих сталінському режиму. Мерц вважає, що влада в Росії систематично порушує права людини та зміцнює свій контроль над громадянами шляхом пригнічення і переслідування опозиції, масштабних обмежень свободи слова та використання політичного терору.

Варто відзначити, що таке порівняння між сучасним російським режимом та радянськими часами стає все більш поширеним серед західних політиків та аналітиків, особливо після подій, пов'язаних з агресією Росії проти України та інших країн. Це свідчить про загострення міжнародного спілкування та посилення зусиль у протидії авторитарним режимам, які порушують міжнародний порядок та права людини.

Зазначена заява Мерца є лише однією зі складових реакції міжнародної спільноти на дії російського керівництва та підтримку України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність.

РЕКЛАМА