Новий портал інновацій Volvo Cars: загальнодоступний, для створення нових додатків і послуг

Новий портал інновацій Volvo Cars: загальнодоступний, для створення нових додатків і послуг (GlavPost)

Volvo запускає портал із вільним доступом до різних ресурсів та інструментів, завдяки яким інші компанії створюватимуть нові інноваційні послуги та внутрішні додатки. Ресурси порталу корисні для експертів, зокрема і в галузі розумного будинку, а також митців, обізнаних в IT-технологіях. Так компанія Volvo Cars продовжує ділитися знаннями з рештою гравців на глобальному ринку.

Багато якісних додатків, простіше користування, безпечніші автомобілі та дороги — все це серед амбітних цілей, яких компанія планує досягти зі щойно запущеним порталом інновацій. Завдяки детальнішій розробці програмного забезпечення та послуг, користувачі Volvo матимуть ширший вибір для персоналізації своїх авто.

«Наші автомобілі стають дедалі розумнішими та більш мобільними, а серед клієнтів зростає попит на додатки та послуги, — зазначив Хенрік Грін, керівник із технологій Volvo Cars. —  Зробивши ці ресурси загальнодоступними, ми підтримуємо розробників усередині й за межами нашої компанії та співпрацюємо з топ-гравцями у їхніх сферах».

Одним із ресурсів порталу інновацій є так званий емулятор, який відтворює операційну систему Android Automotive і додатки Google, інтегровані у нових Volvo. Саме так розробники у системі свого комп’ютера почуваються так, неначе просто зараз перебувають в автомобілі. Такий імітатор є корисним інструментом для розробки додатків, їх дизайну, тестування та інтеграції безпосередньо у Google Play в авто.

Платформа також залучатиме інтерфейс Extended Vehicle*. Вперше в історії компанія Volvo Cars пропонує інтерфейс прикладного програмування широкій аудиторії. За згодою клієнтів, через нього можна оцінювати дані панелі приладів авто — рівень заряду, об’єм пального або пройдену відстань — дані використають для створення нових послуг. Згодом усі додаткові дані і джерела стануть доступними.

Інші ресурси — це пакет даних LiDAR та доступна для завантаження 3D-модель повністю електричного Volvo XC40 Recharge.

Пакет даних LiDAR випущено разом із Luminar — світовим лідером в автомобільній апаратно-програмній технології LiDAR, — та Дюкським Університетом у США. Пакет створили з використанням LiDAR-датчиків від Luminar, які визначають об’єкти навколо авто на відстані до 250 м через сканування навколишнього простору лазерними імпульсами. Він має допомогти експертам покращити алгоритми розпізнавання LiDAR на відстані, що є важливим елементом автономних авто — безпечних на високих швидкостях та у складних дорожних умовах.

3D-модель автомобіля розроблена у співпраці з компанією Unity, що керує глобальною платформою зі створення та управління 3D-контентом в онлайн режимі. Unity користуються розробники ігор, художники, архітектори, режисери фільмів та автомобільні дизайнери. Модель автомобіля та супровідні 3D-матеріали можна використати у візуалізаційних додатках, віртуальній реальності, кінематографічних інтерфейсах та конфігураторах автомобіля. Ресурси доступні як базові інструменти на хабі розробників Unity, де мільйони користувачів мають доступ до навчальних матеріалів щодо використання шаблону.

До порталу інновацій постійно додаватимуть все більше й більше ресурсів, за кілька місяців випустять повністю функціональну 3D-модель автомобіля. У цифровому режимі вона відтворюватиме фізичні датчики автомобіля, дозволяючи користувачам перевіряти дані датчиків із дослідницькою чи освітньою метою. А розробники зможуть використовувати модель для побудови нових функцій та послуг.

Новий портал інновацій: https://developer.volvocars.com/

·    Усі ресурси на порталі інновацій доступні безкоштовно для некомерційних цілей. Комерційне використання ресурсів ґрунтуватиметься на окремих угодах.

·    Інтерфейс Extended Vehicle початково буде доступним лише в Європі. Додаткові випуски анонсують пізніше.

·    Станом на сьогодні емулятор ОС Android Automotive підтримує медіа-додатки.

·    Google, Google Play та Android є торговими марками компанії Google LLC.

·    Компанія Luminar Technologies, Inc. (LAZR) зареєстрована на фондовій біржі Nasdaq.

·    Компанія Unity Technologies (NYSE: U) зареєстрована на фондовій біржі Нью-Йорка.

·    *API — інтерфейс прикладного програмування