Новий президент Бразилії подав до суду на Болсонару: у чому звинувачують ексглаву держави

Новий президент Бразилії подав до суду на Болсонару: у чому звинувачують ексглаву держави (GlavPost)

Команда нового бразильського президента Луїса Інасіо Лули да Сілви подала до суду на ексглаву держави Жаїра Болсонару, його поплічника та двох синів.


РЕКЛАМА

Про це повідомляє Reuters.

Їх звинувачують у зловживанні владою та "нападах" на виборчу систему країни. Позови мають на меті заборонити балотуватися на виборах у майбутньому.

До слова, під час жовтневої передвиборчої кампанії Болсонару дозволяв собі критикувати електронну систему голосування в Бразилії. Мовляв, її легко можна фальсифікувати.


РЕКЛАМА

Один позов звинувачує Болсонару, Брага Нето та двох синів екс-президента — сенатора Флавіо Болсонару та конгресмена Едуардо Болсонару у втручанні у вибори шляхом неодноразових атак на виборчу систему та спробах отримати підтримку для військового перевороту.

Другий позов звинувачує клишнього президента у зловживанні владою шляхом незаконного надання "фінансових пільг "громадянам під час передвиборчої кампанії з "чітким наміром отримати голоси і, отже, вплинути на вибір населення, щоб перешкодити безперешкодному проведенню виборів".

До слова, Болсонару та його кандидат у віце-президенти, генерал армії у відставці Вальтер Брага Нето, програли вибори з мінімальним відривом.

Читайте також:

Фінляндія та Швеція готові вступити до НАТО — Блінкен

Албанія занепокоєна негативним впливом РФ на країни Західних Балкан

Узбекистан відмовився від "газового союзу" з Росією

РЕКЛАМА