Обрали директора і заступника очільника Департаменту економіки та інвестицій Полтавської міської ради

Обрали директора і заступника очільника Департаменту економіки та інвестицій Полтавської міської ради (GlavPost)

Сьогодні, 26 лютого, в Полтавській міській раді конкурсна комісія обирала директора Департаменту економіки та інвестицій. На цю посаду претендувало троє кандидатів:



– Олександр Артеменко, депутат Полтавської міської ради від «Партії простих людей Сергія Капліна»;

– Іван Окара, котрий не є депутатом жодної з рад;

– Оксана Кривошта, депутатка Київської райради Полтави від партії «За Майбутнє» .

Під час першого етапу конкурсу, який відбувся 24 лютого, кандидати здавали письмовий іспит. Сьогодні ж відбувалася співбесіда, де вони презентували своє бачення щодо розвитку Департаменту та відповідали на питання комісії.

За результатами письмового іспиту комісія рекомендувала призначити на посаду директора Департаменту економіки та інвестицій Олександра Артеменка, теж депутата міськради від «Партії Простих людей Сергія Капліна». Він набрав 21 бал із 25. Інший кандидат – Іван Окара – здобув 18 балів із 25 можливих.

Також обирали заступника директора департаменту та спеціалістів. На посаду заступника документи подала лише одна претендентка – Владлена Каплін, депутатка від «Партії простих людей Сергія Капліна». Саме її конкурсна комісія і рекомендувала міському голові призначити на цю посаду.

Додамо, трансляцію конкурсу Полтавська міська рада не проводила, журналістів на захід не запрошували. Журналістці «Кола» на запитання, чому не пускають пресу, керівниця пресслужби Аліна Рябоконь апелювала до того, що в положенні не вказано, що на захід потрібно запрошувати пресу чи вести онлайн-трансляцію заходу, також зауважила, що зараз карантин. Хоча на сесії та комісії міської ради журналістів пускають. Зрештою, через 15 хвилин після початку конкурсу, журналістці дозволили бути присутньою на конкурсі.