"Обстріл пекарні" у Лисичанську: що відомо про черговий фейк РФ та ліквідацію "міністра і депутатів ЛНР"

"Обстріл пекарні" у Лисичанську: що відомо про черговий фейк РФ та ліквідацію "міністра і депутатів ЛНР" (GlavPost)

Російські окупанти та пропагандисти 3 лютого заявили про нібито "обстріл пекарні" в Лисичанську на Луганщині і загибель "мирних жителів", традиційно звинувативши в атаці Збройні сили України. ТСН.ua зібрав подробиці про чергову брехню росіян.Постраждала не пекарня – а ресторан з колаборантамиКоли 3 лютого окупанти заявили про обстріл Лисичанська, вони масово почали ширити повідомлення про нібито попадання у пекарню і "смерть 20 цивільних осіб".Ба більше, речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала удар по Лисичанську "подякою київських екстремістів за щедру фінансову підтримку країн Євросоюзу".У Лисичанській міській військовій адміністрації розповіли, що у приміщенні пекарні, так звана окупаційна "влада" влаштовувала наради. А сама пекарня почала функціонувати вже після окупації Лисичанська. Там налагодили випічку хліба для російських військ.Проте, за даними радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, у день "прильоту" в одному з ресторанів біля пекарні топколоборанти святкували два дні народження і удар був саме по ньому, а не будівлі пекарні."Протягом вихідних повилазили списки загиблих та точні координати ураження. Пекарня так, поруч, але ціла. А от ресторан колаборанта – ні", - написав він.До цього переселенці з Лисичанська розповідали, що на одному із відео, що опублікувало МНС РФ, вони упізнали ресторан під назвою "Adriatic", який був розташований на околиці – в бік Лисичанського нафтопереробного заводу.Український журналіст Денис Казанський уточнив, що у цьому кафе на п'янку зібралася місцева окупаційна адміністрація."Верхівка "МНС", "прокурори", "депутати" (яких ніхто не вибирав). Брехливі російські ЗМІ зараз намагаються видавати їх за "мирних жителів", але окремі пропагандисти вже потроху визнають реальну картину. Закликають колаборантів та гауляйтерів більше не збиратися разом, щоби всіх разом не вбило однією ракетою", – зазначив Казанський.Казанський також опублікував скриншот одного із Z-пропагандистів, який підтвердив сказане.


РЕКЛАМА

"Задвохсотились міністр і депутати ЛНР"За даними пропагандистських ЗМІ Росії, у тимчасово окупованому Лисичанську під час удару ліквідувався так званий "міністр МНС ЛНР" Олексій Потелещенко.

Під час атаки ЗСУ також загинули два так звані місцеві "депутати".Про це повідомив самопроголошений "мер" Лисичанська Едуард Сахненко.За його словами, під час обстрілу начебто пекарні в Лисичанську 3 лютого загинули місцеві "депутати"-колаборанти російських окупантів Артем Тростянський та Іван Жушма. До того ж раніше так звані російські воєнкори писали, що удар було завдано по кафе "Adriatic" в якому святкували день народження Жушми.Окупаційні війська Росії захопили Лисичанськ влітку 2022 року після запеклих боїв.Читайте також провідні новини дня: ​​"Це затягує війну в Україні": Жданов вказав на небезпеку Нехитра схема художниці Морозюк: як екснаречена Гринкевича обвела ДБР і вберегла майно "Ааа, ви хочете, щоб я здохла?": сусіди найстаршої породіллі України розповіли про дивну поведінку 78-річної мами

РЕКЛАМА