"Окупанти атакують Сєвєродонецьк, бо Росії потрібна швидка перемога" - експерт

"Окупанти атакують Сєвєродонецьк, бо Росії потрібна швидка перемога" - експерт (GlavPost)

Питання в тому, що Росії треба швидка перемога, тому російські війська почали наступ на Донецьку область. Вони поставили задачу - оточити Сєвєродонецьк.


РЕКЛАМА

Про це заявив експерт Микола Сунгуровський під час телемарафону.

З його слів, Росія знизила темп наступу від Попасної і перекинула все на Сєвєродонецьк.

“ЗСУ проводять дуже грамотно оборонні дії. Так, десь відступають, але це не паніка. Це робиться для того, щоб зберегти боєздатність наших військ, зберегти живу силу”, - сказав він.


РЕКЛАМА

Обстріли Сєвєродонецька не припиняються з найрізноманітнішого озброєння, російські війська в готелі “Мир”, куди проникли ще напередодні, несуть величезні втрати, але залишаються в будівлі.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що Сєвєродонецьк не відрізаний, зв’язок з містом, є можливість і постачати гуманітарні вантажі, однак траса Лисичанськ-Бахмут – під постійними обстрілами військ РФ, тому пересуватися нею небезпечно.

У Генштабі ЗСУ вранці, 28 травня, повідомили, що на Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії російські війська вели штурмові дії у районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Осколонівка, Тошківка, успіху не мали, зазнали втрат, відійшли на раніше зайняті позиції.

За інформацією британської розвідки, Росія посилила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне. Але операція об’єднаних сил України зберігає ефективне командування та контроль над цим фронтом.

Читайте також:

Луганчанин зібрав базу даних із 53 тисяч зниклих безвісти через агресію Росії в Україні

"Окупанти зосередили на Донбасі максимум артилерії та резервів": Зеленський заявив, що ситуація на сході - дуже складна

Європа боїться, що Україна переможе Росію на полі бою: Арестович пояснив гальмування політичних процесів

РЕКЛАМА