"Окупанти вклинилися між нашими підрозділами": як танкісти ЗСУ знищили ворога біля Часового Яру

"Окупанти вклинилися між нашими підрозділами": як танкісти ЗСУ знищили ворога біля Часового Яру (GlavPost)

Часів Яр – місто в руїнах. Тут безупинні штурми російської піхоти. На Бахмутському напрямку танкісти Збройних сил України впритул нищать росіян, які намагаються відтіснити наших оборонців з панівних висот навколо Часового Яру. Напередодні бійці 17-ї танкової Криворізької бригади знищили російську піхоту, яка поривалася вклинитись до нашої лінії оборони.У Богданівці росіяни шукають слабкі місця, також сунуть на Іванівське.Подробиці розповіла кореспондентка ТСН Маргарита Потапова.Побиті будинки, згорілі квартири, порожні вулиці. Часів Яр на Донеччині – в минулому 12-тисячне місто – нині перетворюється в руїни.Окупанти – за п’ять кілометрів звідси, намагаються сунути на Богданівку та на Іванівське. Українські танкісти виїздять на позиції.


РЕКЛАМА

"Зараз танкісти 17-ї танкової бригади приїхали працювати із закритих вогневих позицій на цій Т-64. Машина хоч і старенька та вправна, надійна і працюватиме по оркам також ефективно", - йдеться у сюжеті.

"Роботи зараз дуже багато. Робота щільна – працюємо вдень і вночі. Русня лізе шукає наші слабкі місця, але ми не даємо їм пролізти, знайти нашу, так сказати бреш, ми їх щимимо всім силами", - розповів командир танкової роти, 17-ї окремої танкової Криворізької бригади з позивним "Удав".Перед роботою танкісти ретельно маскують сліди від панцерника. Ворожі розвідувальні дрони безупинну кружляють у небі на Бахмутському напрямку."Літають Zala і "Орлани" – вони спостерігали за нами. Ми маскуємось, маскуємо техніку, не виходимо на відкриті місця, щоб не показувати, де ми перебуваємо. Стараємось уникати відкритих місць, щоб ворог не побачив наше розташування", - каже "Удав".Осколково-фугасні снаряди летять в бік позицій окупантів. 28-річний командир бойової машини Рустам свій старенький панцерник хвалить за витривалість та прохідність.

"Я уже третій рік з нею – задовлений. І навіть пересаджуватись на інші машини, на Т-72 або Leopard, не планую поки", - каже військовий.Аби панцерники працювали вправно і були завжди напоготові – виїздити на підмогу нашій піхоті, бійці при мінусовій температурі частіше прогрівають їх та переміщують броню, аби гусениця не примерзала до ґрунту. І саме вони напередодні змогли зупинити російський штурм на Бахмутському напрямку. "На 700 метрів в посадці була піхота вона там засіла. Вони штурмували, зайшли до посадки, вклинилися між нашими підрозділами. Виїхав мій командир взводу на Т-64 і знищив ворога. І так втримали цю посадку", - розповів командир танкової роти.


РЕКЛАМА

По намірах росіян відтіснити українські війська від панівних висот поблизу Часового Яру наші відповідають важким калібром."Буде все добре. Ми утримуємо цей напрямок і покажемо свою силу – бо ми ж козаки", - наголошує командир танкової роти "Удав".▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Вклинились в оборону ЗСУ і поплатились! Танкісти знищили ворога, який проривався до Часового Яру Читайте також провідні новини дня: Масовані атаки на Україну: якими секретами нашпиговані російські "Циркони", "Кинджали" і БпЛА ЗСУ вгатили по мотострілках із Забайкалля під Волновахою: загинуло мінімум 60 російських окупантів - ЗМІ ЗСУ знищили ще один ворожий бомбардувальник Су-34

РЕКЛАМА