Особливості оренди квартир в Києві

Особливості оренди квартир в Києві (GlavPost)

Сучасна людина не звикла стояти на місці весь час займаючись пошуком нової роботи, проходячи навчання в різних навчальних закладах, щоб поліпшити рівень життя. При цьому часто доводиться роз'їжджати по незнайомих містах. Отже, пошук місця для ночівлі залишається актуальним. Тому важливо знати нюанси безпечного найму житлової нерухомості в Україні.


РЕКЛАМА

Як грамотна вибрати житло

З огляду на те, що агентства нерухомості беруть серйозний відсоток за свої послуги, люди намагаються шукати житлоплощу самостійно. Досвідчені орендарі рекомендують відштовхуватися від наступних факторів:

  • вартості оренди квартири;
  • віддаленості від роботи або навчання;
  • наявності інфраструктурних об'єктів;
  • зручності транспортної розв'язки.

Найзручніше зняти житло в Києві, використовуючи інформаційні можливості інтернету. Великі сайти, серед яких варто виділити DOM.RIA №1 в жорстокій конкуренції ринку оренди житла, пропонують значну базу нерухомості від безпосередніх власників житлоплощі.

На DOM.RIA українці знайдуть сучасну нерухомість з ремонтом, в центрі міста і недорогі варіанти в спальних районах. Для зручності оголошення доповнюються панорамними фотографіями та докладною текстовою інформацією. При цьому їх актуальність підтверджується спеціально підготовленою людиною — інспектором сайту. Він особисто перевіряє житло і фотографує камерою з круговим оглядом.


РЕКЛАМА

Упорядкований район для комфортного життя

Деякі наймачі здійснюють грубу помилку відштовхуючись під час пошуку житлоплощі в Києві суто від вартості оренди. Не менш важливий фактор ніж ціна – район розміщення будинку, де знаходиться квартира. При цьому потрібно враховувати індивідуальні потреби, адже у кожного свого поняття комфортного життя.

Автовласники розглядають варіанти поруч зі зручним транспортним сполученням. Пішоходам важлива близькість зупинок міського транспорту. Сім'ї з дітьми враховують віддаленість загальноосвітніх закладів. Студенти доглядають житло поруч з місцем навчання. Все це впливає на час щоденних поїздок в часто відвідувані місця.

Нюанси найму житлової нерухомості

Економія на такій статті витрат як оренда цілком виправдана. Однак в разі термінового пошуку житлоплощі розумно співпрацювати з посередником. Агентство нерухомості має власну базу квартир у Києві. Тому фахівець швидко запропонує кілька хороших варіантів. Але навіть звернення до ріелторів не гарантує безпеку. Сьогодні навіть у великих агентствах зустрічаються шахраї. Отже, потрібно переконатися в позитивної репутації компанії. Зробити це просто використовуючи тематичні форуми, де люди діляться своїми враженнями про різні агентства.

В інших випадках краще все робити власними силами, через те, що вартість послуг посередників часто дорівнює розміру місячної орендної ставки. При цьому важливо зрозуміти, яке житло буде комфортним для тимчасового проживання, щоб не вийти за рамки виділеного бюджету. Студентам підійде кімната з господарями. Людині, що вирішила побудувати кар'єру можна задуматися про оренду студії або компактної смарт-квартири. Подружжю з дитиною підійде повноцінне двокімнатне житло.

Дії після вибору декількох варіантів

Відібравши кілька претендентів, потрібно зв'язатися з власниками та уточнити можливість складання письмового договору. Деякі наймодавці, намагаючись, ухилитися від сплати податків пропонують домовитися в усній формі. Але це абсолютно не вигідно для квартиронаймача. У разі виникнення спірної ситуації у нього не буде офіційного підтвердження співпраці. При цьому власник житлоплощі зможе виставити мешканців на вулицю в будь-який момент, не питаючи їх згоди та не повертаючи грошей.

При виборі тимчасового даху над головою на тривалий термін бажано познайомитися з майбутніми сусідами. Знаючи людей що проживають поруч на сходовому майданчику, можна уникнути конфліктних ситуацій. При цьому сусіди можуть розповісти багато цікавого про власника квартири.

Письмовий договір — важлива частина угоди

Орендна угода — це корисний папірець для наймача і власника житла. Вона допомагає вирішувати конфліктні ситуації мирним шляхом і уникати прийомів шахраїв. При цьому згідно із законом договір не підлягає обов'язковому посвідченню в нотаріальній конторі. Щоб документ набрав юридичну силу досить вказати наступні дані:

  • відомості, що ідентифікують орендаря і наймодавця;
  • опис об'єкта, переданого у тимчасове користування;
  • опис меблів, техніки та інших речей, що знаходяться в кімнатах;
  • термін закінчення дії договору;
  • розмір і спосіб внесення платежів за оренду.

Також обов'язково прописати права та обов'язки покладені на власника нерухомості та мешканців що тимчасово проживають. Все це допоможе уникнути конфліктних ситуацій в майбутньому.

РЕКЛАМА