"Парк Київська Русь" запрошує на святкування Покрови та Дня захисника України

"Парк Київська Русь" запрошує на святкування Покрови та Дня захисника України (GlavPost)

Одне з наймасштабніших та найбільш видовищних святкувань Покрови та Дня захисника України буде проходити під Києвом – у Древньому Києві «Парку Київська Русь».

Захід  проходитиме під відкритим небом з урахуванням норм карантинного режиму.

14, 17 і 18 жовтня можна буде здійснити подорож у часі в епоху зародження свята Покрови, яке бере свій початок з Х століття в Константинополі, а також часи князя-козака – Святослава та величної Київської Русі, коли зароджувалася слава нашої держави, формувався і гартувався бойовий дух богатирів – захисників нашої землі.

Розпочинатиметься святкове дійство протягом трьох днів о 13:30 з урочистого параду прапорів князів Київської Русі з виїздом кінної дружини та привітанням самого князя київського Володимира Великого. Потім гостей запросять взяти участь в урочистій хресній ході до відтвореної Василівської церкви Х століття, де пройде святковий молебень за Україну. Після богослужіння відвідувачі зможуть насолодитися інтер'єром середньовічного дерев'яного храму і поставити свічку за рідних і близьких.

Справжнім подарунком до свята від кінного каскадерського театру Древнього Києва стануть лицарський турнір із семи етапів із використанням різних видів середньовічної зброї, а також прем'єра вистави «Східний ринок». Гості будуть вражені яскравим шоу з елементами середньовічних боїв і карколомними трюками у виконанні кращих українських кінних каскадерів у тандемі з унікальними кіньми історичних порід.

До самого вечора на відвідувачів чекає яскравий калейдоскоп середньовічних забав. Гості будуть не лише спостерігати за дійством, а й зможуть взяти участь у веселих іграх та конкурсах, танцювальних флеш-мобах і запальних хороводах.

Одне з див Древнього Києва - «жива» колекція коней рідкісних історичних порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні Древнього Києва. До коней можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними та навіть здійснити кінну прогулянку верхи або в екіпажі.

Ввечері на гостей чекатиме вражаюче дійство з вогняними спецефектами та стрільба з требушету палаючими ядрами.

Гості Древнього Києва зможуть відвідати музеї та експозиції, пролетіти на канатному спуску над Лісовим озером, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету, перевдягнутися в костюми часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію, зробити своїми руками сувенір на майстер-класах з народних ремесел або вибрати вже готовий на ярмарку майстрів або в крамниці а завітавши до знахарки-волхвині, доторкнутися до древніх таємних знань.

Відпочити та насолодитись співом птахів можна біля мальовничого Лісового озера.

Скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищі, можна в Княжій корчмі та в альтанках на свіжому повітрі.

Охочі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч (за умови попереднього бронювання).

У програмі можливі зміни.

Древній Київ відкривається о 10:00.

Початок театралізованої програми – о 13:30.

Завершення програми о 19:00.

Древній Київ розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області.

GPS-координати:  +50° 8' 44.31", +30° 28' 26.90"

Детальна інформація на сайті: www.parkkyivrus.com

РЕКЛАМА