Перехворів на ковід — вакцинуйся: у МОЗ пояснили, скільки часу має минути після одуження, щоб отримати щеплення

Перехворів на ковід — вакцинуйся: у МОЗ пояснили, скільки часу має минути після одуження, щоб отримати щеплення (GlavPost)

У МОЗ пояснили, скільки часу має минути після коронавірусної хвороби, аби зробити щеплення. Відтак, тим, хто нещодавно перехворів на COVID-19, експерти також рекомендують отримати щеплення проти коронавірусу. Важливо, що після одуження має пройти 28 днів.



Про це пише пресслужба МОЗ, цитуючи завідувача відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ України Олександра Заїку.

"Якщо ви перехворіли на ковід, вам все одно треба вакцинуватися. Не відомо, скільки буде тривати імунітет після перенесеної хвороби", — заявив Заїка.

Експерт пояснює, якщо ви захворіли на коронавірус і після хвороби пройшло 28 днів — вакцинуйтеся. А в разі, коли ви отримали першу дозу вакцини проти ковід і захворіли, слід так само зачекати 28 днів і отримати другу дозу.

За його словами, наразі немає випадків, коли б вакцинація після хвороби зашкодила людині. Проте дослідження підтверджують, що "не вакциновані люди, які перенесли ковід, мають вдвічі більший ризик захворіти, аніж вакциновані".

Читайте також:

Лікар попередив про серйозні ускладнення через відмову лікувати COVID-19 на ранньому етапі

У МОЗ відзвітували, що в Україні поки не зафіксовано випадків зараження "Омікроном"

Перші випадки нового COVID-штаму "Омікрон" зафіксували в Росії

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.