Підозрюваному в нападі на “Крокус Сіті” після затримання відрізали вухо — російський “воєнблогер”

Підозрюваному в нападі на “Крокус Сіті” після затримання відрізали вухо — російський “воєнблогер” (GlavPost)

Російський так званий “воєнблогер” Єгор Гузенко опублікував відео, на якому російські силовики військові відрізають вухо чоловікові, схожому на полоненого терориста, а потім змушують його з'їсти.На відео допиту під тортурами, яке з’явилося в Telegram-каналі “Тринадцатый", звернув увагу український журналіст Денис Казанський.


РЕКЛАМА

Як свідчать опубліковані кадри, під час допиту у підозрюваного у нападі голова була обмотана бинтом, одежа заплямована кров’ю і, очевидно, залишилося тільки одне вухо.“Загалом методи зрозумілі... Можна не сумніватися, що вони зізнаються і в роботі на Україну, і особисто на Буданова”, - іронічно зауважив Казанський.Єгора Гузенка, який опублікував ці кадри тортур, він назвав “дуже корисним ідіотом”.

Раніше директор російської ФСБ Олександр Бортніков заявив про затримання чотирьох підозрюваних у скоєнні теракту в "Крокус Сіті Холлі" у Підмосков'ї. Серед них - двоє громадян Таджикистану.Російська влада повідомила, що затримання відбулося біля кордону з Україною. У ФСБ РФ стверджують, що вони мали "відповідні контакти на українській стороні".Водночас посол Білорусі у Росії Дмитро Крутой повідомив, що після теракту в концертному залі "Крокус Сіті Хол" під Москвою білоруські спецслужби допомагали російським силовикам завадити терористам втекти через кордон з Білоруссю.

РЕКЛАМА