Повернення на Місяць: у NASA назвали ймовірні дати першого польоту

Повернення на Місяць: у NASA назвали ймовірні дати першого польоту (GlavPost)

Американське аерокосмічне агентство NASA оголосило ймовірні дати першого випробувального польоту місії Artemis (Артеміда), яка передбачає повернення астронавтів на Місяць.


РЕКЛАМА

Про це повідомили під час пресконференції у NASA.

Перше вікно можливих дат польоту без екіпажу, під час якого буде вимірюватися продуктивність найпотужнішої ракети в світі Space Launch System і космічного корабля Orion, намічено на 29 серпня, 2 і 5 вересня. Точну дату буде обрано за тиждень до запуску, залежно від того, як просуватимуться підготовчі роботи і чи дозволить погода.

Ракета SLS злетить із тягою 3991 тонни на швидкості 40 233 кілометри на годину, щоб приблизно за вісім хвилин досягти космосу. Вона доставить Orion на призначену орбіту, з якої він почне свою подорож до Місяця.


РЕКЛАМА

Космічний корабель пролетить на висоті 100 км над поверхнею Місяця, а потім за допомогою сили тяжіння потрапить на протилежну сторону приблизно за 70 000 км від Місяця. Він залишатиметься там шість тижнів, щоб збирати дані та дозволяти управлінню місією вимірювати продуктивність космічного корабля.

Запуск Artemis-2 запланований на 2024 рік і включає місію з екіпажем, яка здійснюватиме обліт навколо Місяця.

Читайте також:

У NASA показали вигляд лінії фронту в Україні із космосу: фото

NASA відправить ракету за ґрунтом із Марса

NASA зазирне у справжнє пекло: дослідники хочуть вивчити планету, на якій плавиться каміння

РЕКЛАМА