"Проживав безхатько": на Волині вагітну сироту заселили в непридатний для життя будинок

"Проживав безхатько": на Волині вагітну сироту заселили в непридатний для життя будинок (GlavPost)

На Волині сироту заселили в будинок, де немає ні світла, ні опалення, а всередині - справжній смітник. Соціальне житло 18-річній дівчині, яка чекає на первістка, дали тимчасово - на рік.


РЕКЛАМА

Про це у середу, 7 квітня, йдеться в сюжеті ТСН 19:30.

Наріне з сумом запрошує до свого нового житла. Хоча з нового тут лише пластикові двері та вікна. Все інше - суцільна руїна. Дівчина каже, "не очікувала, що все буде настільки страшно".

"Тут взагалі сусіди казали, що проживав якийсь безхатько... спав тут, приходив переночувати", - розповідає Наріне. У дерев'яній хатині - обдерті стіни, напівзруйнована грубка, усе в павутинні та завалено сміттям.


РЕКЛАМА

Батьків Наріне 10 років тому позбавили прав. Дитину спочатку поселили в прийомну родину, а потім забрали у притулок, де вона познайомилася зі своїм Ігорем і завагітніла.

За законом держава має забезпечити сироту житлом. Селищна рада спершу поселила дівчину в іншій частині будинку, де умови трохи кращі, але за місяць виявилося, що приміщення приватизоване. Тоді Наріне переселили у сусідню половину будівлі.

"Іншого наявного житла у нас немає і ми намагалися допомогти", - пояснює заступниця очільника селища Голоби Наталія Борисюк.

Виправдовуються - ремонт не робили, бо не були впевнені, що Наріне там житиме. Але уже завтра, обіцяють, хату почнуть рихтувати.

Хлопець Наріне кидати свою маленьку родину не збирається. Нині разом з дівчиною почав прибирати двір. А от у хаті пара навіть не знає за що братися.

Аби отримати власне житло Наріне строїть у районній квартирній черзі п'ятою. Однак за останній рік вона не зрушилася з місця. Тож крім цієї хати дівчині нікуди йти. В райдержадміністрації запевняють, що про проблему знають і будуть допомагати як можуть.

Але наразі тут жити не можливо. До народження малюка в Наріне ще три місяці. І вона дуже сподівається, що після повернення з пологового їй буде куди принести малюка.

Як повідомлялося, в Україні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, після досягнення ними 23 років мають право на житло з житлового фонду позачергово.

РЕКЛАМА