Пулітцерівська премія: дівчина, яка зняла на відео вбивство Флойда, отримала спецнагороду

Пулітцерівська премія: дівчина, яка зняла на відео вбивство Флойда, отримала спецнагороду (GlavPost)

Дівчина, яка зняла вбивство темношкірого Джорджа Флойда поліцейськими, отримала спеціальну журналістську нагороду "Особлива згадка" ради Пулітцерівської премії.


РЕКЛАМА

Про це інформує BBC News.

18-річна Дарнелла Фрейзер ушанована цієї нагородою за мужність.

Її відео було використано як доказ в суді. Також саме цей запис, що потрапила в інтернет, викликала масові протести за расову справедливість.


РЕКЛАМА

Зауважимо, що вона випадково побачила вбивство Флойда під час прогулянки зі своїм двоюрідним братом в Міннеаполісі 25 травня 2020 року. Потім дівчина заявила, що почала записувати цей інцидент на свій телефон, тому що побачила людину в жаху, благального зберегти йому життя.

А за висвітлення подій навколо вбивства Джорджа Флойда поліцією Пулітцерівську премію в номінації "Термінові новини" отримала газета Star Tribune.

Додамо, що Пулітцерівська премія — найпрестижніша журналістська премія в США.

Чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні, звільнили на наступний день. Дерека Шовін, який душив чоловіка, заарештували.

Американці відреагували на новину миттєво. Попри пандемію коронавірусу, вже на наступний день — 26 травня — люди в Міннеаполісі масово вийшли на вулиці в знак протесту проти жорстокості поліцейських і проти расизму. Слідом за Міннеаполіс протести проти расизму прокотилися по всій країні.

Як повідомлялося, суд присяжних в Міннеаполісі, штат Міннесота, визнав винним за всіма пунктами звинувачення експоліцейського Дерека Шовін, якому інкримінувалося ненавмисне вбивство темношкірого Джорджа Флойда.

Вирок Шовін буде винесено 16 червня. Йому загрожує до 40 років позбавлення волі.

Читайте також:

Справа Джорджа Флойда : сім'я загиблого отримає компенсацію в розмірі 27 млн доларів

Благав не стріляти та плакав: нове повне відео вбивства копами Флойда, після якого США захлинулися в протестах

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

РЕКЛАМА