Raspberry Pi готується провести лістинг цінних паперів: деталі від експертів Cauvo Capital

Raspberry Pi готується провести лістинг цінних паперів: деталі від експертів Cauvo Capital (GlavPost)

Компанія Raspberry Pi почала готуватися до IPO. Підготовкою розміщення її акцій на лондонській біржі займатиметься Peel Hunt and Jefferies. Комп'ютер Raspberry Pi 5, що включає одну плату, який з'явився в осінні місяці 2023-го, набув широкої популярності у шанувальників апаратного забезпечення, чому сприяло покращене оснащення новинки, повідомляє компанія Cauvo Capital.

 

Кількість комп'ютерів Raspberry Pi, що продаються щорічно, перевищує 7 мільйонів. Цією технікою користуються діти, любителі та розробники стартап-проєктів. Понад 50% реалізованих обчислювальних машин даної компанії використовують у промисловості.

 

Raspberry Pi з'явилася на ринку у 2011-му і знаходиться під контролем благодійного фонду, який спеціалізується на роботі з молоддю та технічною освітою. Восени минулого року оцінна вартість фірми склала $560 мільйонів, зазначають фахівці cauvocapital.com. Тоді вона отримала стратегічні вкладення від свого давнього партнера в особі Arm.

 

Багато деталей лістингу Raspberry Pi поки не узгоджені

 

Гендиректор компанії вже офіційно підтвердив, що Peel Hunt and Jefferies бере участь у підготовці до лістингу, але конкретних домовленостей поки що немає. Raspberry Pi має намір продовжити підготовку за готовності ринку. Тому поки що немає ні конкретних часових рамок проведення IPO, ні цільової оцінки.

РЕКЛАМА