Смерть пацієнтів на ШВЛ під Львовом: як просувається розслідування резонансної справи

Смерть пацієнтів на ШВЛ під Львовом: як просувається розслідування резонансної справи (GlavPost)

Через резонанс справу про смерть двох пацієнтів у Жовківській райлікарні передали до головного управління поліції Львівської області.



Про це розповіли у ТСН.Ранок 4 грудня.

Генератор, який на момент відімкнення світла стояв у гаражі, суд арештував як речовий доказ. Зараз у відділенні стоїть інший генератор. Його привезли працівники ДСНС. Заступник головного лікаря навіть продемонстрував як працює прилад.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці у реанімації майже одночасно померло двоє пацієнтів: 61-річний чоловік і 66-річна жінка мали важкий перебіг коронавірусу, а тому їх під’єднали до апарату ШВЛ. Люди померли після того, як майже годину реанімаційне відділення було без світла. Енергетики кажуть, що попереджали лікарню про відімкнення, але там не підключили резервне живлення.

Попередня причина смерті пацієнтів - це дихальна недостатність, кажуть в поліції. Головний лікар медзакладу нині перебуває на лікарняному. Його заступник наполягає, що у той вечір не використали генератор, бо думали, що подачу світла швидко відновлять.

"Він великий, то треба людей задіяти, щоб його принести. Він передбачений, якщо відключають світло на 12 годин, на довший час. Щоб його запустити, велика процедура. Треба шість людей, щоб його принесли, щоб його поставили. Ми знали, що вже виїхали електрики, які роблять ремонтні роботи. Тобто ми знали, що ситуація врегулюється швиденько", - каже заступник головного лікаря Жовківської у лікарні Володимир Боровик

У поліції справу розслідують за двома статтями: "службова недбалість" і "вбивство з необережності".

Джерело: ТСН