Спалив Київ та став покровителем радіаційних військ: головному храму ЗС РФ передали ікону князя Боголюбського

Спалив Київ та став покровителем радіаційних військ: головному храму ЗС РФ передали ікону князя Боголюбського (GlavPost)

У четвер, 10 червня, у Росії особливий день - головному храму Збройних сил РФ передали ікону з образом володимирського князя Андрія Боголюбського, який організував перше в історії Русі пограбування Києва та спалив місто.


РЕКЛАМА

Про це пишуть російські ЗМІ.

Варто зазначити, що Андрій Боголюбський у Росії є святим благовірним, а від 2020 року ще й покровителем військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту Збройних сил Росії. Небесного покровителя військ своїм указом від 24 червня 2020 року визначив патріарх Московський і всієї Русі Кирило.У Росії князя описують як талановитого державного і військового діяча, який займався будівництвом храмів як і його батько Юрій Долгорукий і дід Володимир Мономах. Він був канонізований російською Православною церквою близько 1751 року у лику благовірного.

Насправді ж він відомий тим, що організував перше в історії Русі пограбування Києва на чолі великої армії 11 північних князів у 1169 році.


РЕКЛАМА

РЕКЛАМА