Сполучені Штати заявили, що не визнають Крим російським

Сполучені Штати заявили, що не визнають Крим російським (GlavPost)

У сьому річницю окупації Криму Сполучені Штати Америки закликали Росію повернути контроль України на півостріві та звільнити всіх політв'язнів.



Про це розповіли у ТСН.Ранок 26 лютого.

Заяву оприлюднило посольство США в Україні із посиланням на держсекретаря Ентоні Блінкена. "Сполучені Штати Америки заявляють про солідарність з Україною у зв’язку із сьомими роковинами вторгнення та захоплення Криму Росією – нахабного заперечення сучасного міжнародного порядку. Ми стверджуємо наріжну істину: Крим – це Україна", йдеться у повідомленні.

США закликали припинити окупацію, звільнити усіх політичних в'язнів, а також повернути Україні повний контроль над півостровом. У Вашингтоні наголосили, що санкції проти РФ будуть залишатися до тих пір, "доки Росія не змінить курс". "США не визнають і ніколи не будуть визнавати заявлену Росією анексію Криму", - наголосили у дипустанові.

Слід зауважити, що саме 26 лютого 2014 року проукраїнсьи налаштовані кримці, серед яких більшість -це кримські татари, вийшли на десятитисячний мітинг до будівлі Верховної ради півострова. З проросійськими силами там сталися сутички, в яких загинули двоє людей. Цей день нині називають Днем кримського спротиву російській окупації. Після нього і почалась активні дії окупантів.

Як повідомлялося, Євросоюз готовий розглянути ідеї України щодо відновлення територіальної цілісності. Таку заяву у Брюсселі оприлюднили до сьомої річниці окупації Криму Росією. Там наголошують, ЄС й надалі підтримує суверенітет нашої країни й засуджує порушення Москвою міжнародного права.