США виділили найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 млрд доларів: яку зброю отримають ЗСУ (список)

США виділили найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 млрд доларів: яку зброю отримають ЗСУ (список) (GlavPost)

Сполучені Штати Америки сьогодні, 26 квітня, виділили найбільший пакет військової допомоги Україні. Його загальна вартість становить 6 млрд доларів.Про це йдеться у заяві очільника Пентагону Ллойда Остіна після засідання у форматі "Рамштайн" та на сторінці Міноборони США."Я радий оголосити про виділення 6 млрд доларів у рамках ініціативи допомоги Україні", – сказав він.


РЕКЛАМА

За його словами, це дозволить США закуповувати зброю, яку виробляють американські підприємства. Остін додав, що цей пакет допомоги є найбільшим."Він включатиме критично важливі засоби перехоплення для систем NASAMS і Patriot. Більше безпілотників та іншого обладнання. Велика кількість артилерійських боєприпасів і ракет "земля-повітря". Щоб ця допомога була поставлена на стійку підставу", – додав чиновник.Яку зброю отримають ЗСУ Додаткові боєприпаси до ЗРК Patriot; додаткові боєприпаси для систем NASAMS; устаткування для інтеграції західних пускових установок, ракет та радарів ППО із системами ППО України; апаратура та системи для протидії дронам; боєприпаси для ракетних систем із лазерним наведенням; багатоцільові радари; протиартилерійські радари; додаткові боєприпаси для систем HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 та 152 мм; високоточні авіаційні боєприпаси; безпілотні авіаційні системи Switchblade та Puma; тактичні машини для буксирування озброєння та техніки; боєприпаси для підриву; компоненти для підтримки українського виробництва дронів та інших можливостей; стрілецька зброя та додаткові боєприпаси до стрілецької зброї; допоміжні предмети та підтримка для навчання, технічного обслуговування та забезпечення підтримки.

РЕКЛАМА