США виділять Україні додаткові 150 млн доларів військової допомоги

США виділять Україні додаткові 150 млн доларів військової допомоги (GlavPost)

Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні. Вони підуть на поліпшення ситуації у сфері безпеки.


РЕКЛАМА

Про це на церемонії передавання командування в Центрі бойової підготовки в Яворові заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає посольство США.

"Адміністрація Байдена продовжує і підсилює цю підтримку. У березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 мільйонів доларів, який включає фінансування, військову підготовку, обладнання і консультативну допомогу. Цього фінансового року Конгрес США ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів безпекової допомоги Україні", - заявила Квін.

Вона також зазначила, що українські збройні сили 2021 року значно відрізняються від того, чим вони були у 2014 році, а спільні зі США зусилля в галузі безпеки стали внеском у досягнення цього вражаючого результату, як от підготовка українських військових іноземними інструкторами в Яворові. Квін наголосила, що 2 мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, які США надали Укаїні від 2014 є лише частиною допомоги.


РЕКЛАМА

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що у разі відновлення активних бойових дій Україна отримає конкретну, предметну військово-технічну допомогу від низки наших партнерів, яка суттєво зміцнить обороноздатність України і допоможе відбити наступ агресора.

РЕКЛАМА