"Світ не тільки говорить про Україну": Зеленський відзвітував про низку важливих зустрічей за тиждень

"Світ не тільки говорить про Україну": Зеленський відзвітував про низку важливих зустрічей за тиждень (GlavPost)

Глава держави відзначив найбільш змістовну та позитивну участь України в Генасамблеї ООН за всі роки незалежності.


РЕКЛАМА

Про це він сказав у відеозверненні 23 вересня.

"Цього я тижня взяв участь у кількох важливих форматах спілкування з інвесторами. Саміт під егідою Forbes – зібрання найбільших бізнесменів світу, які займаються благодійністю. Відеоконференція з представниками BlackRock і Goldman Sachs – вагомих світових гравців. Глобальна ініціатива Клінтонів. Кожен такий захід додає Україні уваги, додає конкретних проєктів і вигод нашій державі, посилює нашу стійкість, наближає нашу перемогу", – пояснив Зеленський.

Він також прокоментував зустріч першої леді України Олени Зеленської з прем’єркою Великої Британії Ліз Трасс у Нью-Йорку, назвавши її дуже предметною. Окрім того, дружина президента зустрілася з першою леді Франції Бріжит Макрон, а також – разом з премʼєром Денисом Шмигалем зустрілася з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Загалом Зеленська провела майже 20 зустрічей.


РЕКЛАМА

"На запрошення Шарля Мішеля Олена взяла участь у форумі "Жінки в конфліктах", який відбувся на платформі Генасамблеї. Представила спеціальний благодійний фонд – Фундацію Олени Зеленської, щоб акумулювати ще більше підтримки для українців, саме для гуманітарного напрямку – передусім освіти, медицини, відновлення зруйнованого російськими ударами. Створюємо всю необхідну інституційну основу, щоб кожен у світі міг допомагати нам так, як це максимально ефективно, швидко та надійно", – повідомив президент.

Він також поінформував, що Шмигаль провів десятки зустрічей високого рівня.

"Акценти зрозумілі. Ситуація на Запорізькій АЕС. Розширення оборонної, фінансової та санкційної підтримки. Підтримка в підготовці нашої країни до зими, підтримка у відбудові. Під час кожної зустрічі був наголос на тому, що російський терор має отримати чітку глобальну відповідь – військову, економічну та юридичну, зокрема визнання Росії державою-спонсором тероризму", – розкрив деталі глава держави.

Також відбулися зустрічі Шмигаля з керівниками МВФ, Світового банку, інших фінансових та інвестиційних мейджорів світу.

Зеленський повідомив, що Україна представила у Нью-Йорку власні пропозиції щодо гарантій безпеки для себе, для Європи та світу – проєкт, напрацьований групою Єрмака-Расмуссена.

Президент також відзначив переговори з премʼєр-міністром Японії – держави, яка незабаром головуватиме в "Групі семи" і в Раді Безпеки ООН: "Обговорили наші пріоритети. Відбулися переговори з премʼєр-міністром Іраку – це новий партнер для України, важливий партнер".

Водночас Кулеба провів понад 30 зустрічей, більшість з яких – з представниками країн, які не є традиційними партнерами України. Йдеться про зміцнення позицій у відносинах з Африкою, Азією, Латинською Америкою.

"Напевно, це найбільш змістовна й позитивна участь України в Генасамблеї ООН за всі роки нашої незалежності. Світ не тільки говорить про Україну, а й усвідомив те, що, допомагаючи Україні, допомагає розв’язувати й нагальні глобальні проблеми та кризи. Ми пропонуємо шлях, щоб зробити світ стабільнішим і безпечнішим. Це почуто світом", – наголосив Зеленський.

Він зауважив, що дуже важливий захід відбувся 23 вересня в Ізюмі на Харківщині. Там представники майже 20дипломатичних місій – держав Балтії та сходу Європи, Німеччини, Франції, Іспанії, Словенії, Хорватії, Данії, Швеції, Швейцарії, Туреччини, Посол ЄС – на власні очі побачили, що залишили по собі російські окупанти.

"Розбиті будинки, катівні, масове поховання... Світ знатиме повну інформацію щодо кожного злочину Росії на тимчасово окупованих територіях", – запевнив президент.

Читайте також:

"Якщо Україна припинить воювати, Україні настане кінець": Блінкен заявив про підтримку США

"Росія повинна вивести свої війська із суверенної території держави-члена ООН": ірландський дипломат

США попередили Китай про наслідки, якщо ті підтримають РФ

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА