Святковий парад до Дня Незалежності: у заході візьмуть участь 5 тисяч військових і 15 країн партнерів

Святковий парад до Дня Незалежності: у заході візьмуть участь 5 тисяч військових і 15 країн партнерів (GlavPost)

У 30-ту річницю незалежності України, 24 серпня, вперше відбудеться одразу три урочисті заходи за участю української армії і військових з 15 країн-партнерів. Відбудеться демонстрація нових зразків озброєння та техніки України.



Про це повідомив представник центрального управління безпеки військової служби ЗС України полковник Руслан Сергієнко під час презентації заходів на форумі "Україна 30".

У парадах візьмуть участь понад 5 тисяч українських військових, сотні літальних апаратів, 400 одиниць озброєння і техніки ЗСУ. Також Сергієнко анонсував демонстрацію нових зразків озброєння і техніки.

У Києві на параді Хрещатиком та Майданом Незалежності крокуватиме три колони: піша, повітряна і механізована. Також під час параду запустять артилерійський салют на Трухановому острові. На початку параду прапор України вперше урочисто пронесуть сили безпеки і оборони України та країн-партнерів. У крокуванні пішої колони вперше будуть задіяні одночасно всі сили безпеки і оборони, кінологічні підрозділи України та близько 15 країн-партнерів.

"Одночасно з проведенням параду заплановане урочисте проходження бойових кораблів і проліт авіації, демонстрація військової техніки у місті Одеса. Крім цього, на річці Дніпро передбачене урочисте проходження катерів, проліт авіації, повітряна та морська демонстрація озброєння і військової техніки", - розповів Руслан Сергієнко.

Парад завершиться прольотом бойових літаків, з пуском сигнальних ракет і димами кольорів українського прапора.

Офіс президента Володимира Зеленського презентував план святкування Дня Незалежності України.