Святковий сніданок для найріднішої: що приготувати на День матері, щоб здивувати і порадувати

Святковий сніданок для найріднішої: що приготувати на День матері, щоб здивувати і порадувати (GlavPost)

Французька шарлотка з полуницеюСолодка полуниця та вершки — ідеально підходять для святкового сніданку. Готувати таку страву також досить просто. Вам знадобляться: 10 яєць; 120 г маскарпоне; 1/4 склянки цукрової пудри; 1 склянка густих вершків 1 солодка булка (нарізати скибочками шириною 2,5 см); 1/4 ч. ложки солі; 2 склянки нарізаної полуниці; 2 склянки молока; 113 г розтопленого вершкового масла; 1 ч. ложка кориці; 1 ч. ложка ванільного екстракту.З приготуванням французьких тостів з полуницею не повинно виникнети проблем, адже все досить просто: Збийте маскарпоне, додайте пів склянки густих вершків, цукрову пудру і пів чайної ложки ванільного екстракту. Продовжуйте збивати до стійких піків (3-5 хвилин). У високу форму розкладаються скибочки булки, рівномірно розподіляється зверху збитий крем. Всередину додається нарізана полуниця. Яйця збиваються з молоком, пів склянки густих вершків, розтоплене масло, ваніль, що залишилася, кориця і сіль до однорідності. Суміш виливається на хліб, залишається приблизно на 1 годину. Випікається у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Форма зверху накривається фольгою. Після цього фольга знімається і запікається ще 20 хвилин до золотистого верха.Сирний омлетЛегкий, але ситний сніданок, який неодмінно сподобається вашій мамі. Для приготування потрібно взяти: 2 яйця; пів ст. ложки оливкової олії; 1 ст. ложка вершкового масла; 15 г дрібно натертого чеддеру.Спосіб приготування: Яйця розбиваються у досить глибоку миску, добре збиваються виделкою. Додається дрібка солі. На середній сковороді з антипригарним покриттям розігрівається оливкова олія і вершкове масло (середній вогонь). Яйця вливаються, коли масло почне пінитися. За допомогою лопатки яйце стягується до центру, щоб утворилися складки. Після цього омлет залишається готуватися на повільному вогні на 2-3 хвилини. Зверху посипається сиром. За допомогою лопатки омлет складається навпіл. Вимкніть вогонь і залишіть яйця ще потомитися на 1 хвилину. За цей час сир розплавиться.Французькі тости


РЕКЛАМА

Якщо ви раптом проспали, але все ж хочете приготувати мамі смачний святковий сніданок, спробуйте французькі тости. Вони готуються з мінімальної кількості інгредієнтів: молоко; 2 яйця; пакетик ванільної суміші для пудингу (чи будь-якої іншої за смаком); вершкове масло; хліб для тостів.Приготування: Збийте яйця з молоком у глибокій мисці. Сковорідку поставте на невеликий вогонь і розтопіть вершкове масло. Рівномірно намастіть кожну скибочку хліба сумішшю для пудингу, обмокніть у яєчно-молочну суміш. Обсмажуйте тости на сковороді до золотистого кольору.Рулетики зі спаржею з медом і фетоюЦей рецепт став справжнім маст-хевом 2024 року. Його готують всі фудблогери. Спробуйте приготувати смачний сніданок і ви. Вам знадобляться: 8 шт. зеленої спаржі; 8 листів тіста філо; 1 упаковка фети; 1 яйце; 2 ст. ложки кунжуту; мед та оливкова олія.Рецепт готується дуже просто: Цупкі частини спаржі відламуються. Кожен лист тіста філо змащується оливковою олією. Фета розрізається вздовж на смужки. Зверху викладається 1 шт. спаржі та 1 смужка фети. Загортається рулетик. Кожен лист філо викладається на деко, застелене пергаментом. Збийте яйця, змастіть зверху рулетики і присипте кунжутом. Запікайте у розігрітій до 200-220 градусів духовці 10 хвилин. Перед подаванням до столу полийте медом.Тости з рікоттою та соусом пестоПриготування такого сніданку не потребує багато часу, але у вас виходять дійсно смачна і незвична страва. Щоб приготувати таку смакоту, візьміть: 4-6 скибочок хліба (багета); 3 ст. ложки рікотти; 1 головку часнику; 100 г помідорів черрі; сіль, перець; пів склянки оливкової олії; 3-4 листочки базиліку; 1-2 ст. ложки підсмажених кедрових горіхів.Як готувати тости з рікоттою та соусом песто: Помідори та часник викладіть у форму для запікання, полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і поставте у розігріту духовку, поки помідори не стануть м'якими. За цей час приготуйте соус. Перемішайте часник і кедрові горіхи, посоліть, все подрібніть блендером. Додайте рікотту і базилік, 2 ст. ложки оливкової олії і ще раз подрібніть. Скибки хліба потрібно підрум'янити на сухій розігрітій сковороді. Часник, який випікався у духовці разом з помідорами, викладіть на скибочки хліба і розімніть виделкою. Зверху викладіть соус песто, запечені помідори.Читайте також: День матері 2024 року: як правильно вітати тещу або свекруху зі святом, чи потрібно це робити Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята Що подарувати на День матері 2024 року: найкращі ідеї

РЕКЛАМА