"Три сини були на війні, двоє - не вернулися": у Чернівцях попрощались із вбитим воїном Олексієм Мамчієм

"Три сини були на війні, двоє - не вернулися": у Чернівцях попрощались із вбитим воїном Олексієм Мамчієм (GlavPost)

У Чернівцях сьогодні, 16 квітня, попрощалися з 40-річним Олексієм Мамчієм. Воїн 10-ї гірсько-штурмової бригади отримав смертельне поранення під Майорськом на Донеччині. П'ять років тому на Донеччині загинув його молодший брат. Із трьох синів у батьків залишився тільки один.



Про це 16 квітня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Він був усміхнений навіть на передовій і у запеклих боях завжди був першим. Так розповідають про Олексія побратими.

"Посмішка, він завжди був на позитиві", - каже побратим загиблого Віталій Тупичко.

"Рішучий, гарний воїн, побратим, ніколи не сумнівався виконувати чи не виконувати завдання", - каже заступник командира 10-ї гірсько-штурмової бригади Даніяр Петрюк.

Піти на війну для нього було справою честі. Двоє молодших братів теж воювали. Один брат загинув під Авдіївкою у 2016 році, другий – демобілізувався після контузії. 40-річний Олексій змінив їх на передовій.

"Він сказав, що я хочу в армію, хочу в армію і все. Він поїхав туди і відмовити я його не міг", - каже брат загиблого Євген Мамчій.

Старшим солдатом десятої гірсько-штурмової бригади він прослужив півтора роки. В окопах знайшов своє кохання - Любов. Цілий рік пара боронила українські позиції пліч-о-пліч, а згодом побралася.

"Ми Широкине з ним пройшли все. Він за мене більше переживав", - каже дружина загиблого Любов Мамчій.

Подружжя думало присвятити життя військовій службі. Не судилось. 13 квітня Олексій був на службі на спостережному посту, поруч вибухнула протипіхотна міна. Військовий зазнав смертельних поранень.

"Ніхто не думав, що скинуть там, де більше людей", каже дружина загиблого Любов Мамчій.

Прощалися з Олексієм на центральній площі у його рідних Чернівцях. Сюди прийшли кілька сотень містян та побратимів.

"Це був його вибір, свідомий. Він пішов захищати Україну. Так сталося, бо це війна", - каже батько загиблого Юрій Мамчій.

Батьки Олексія наче тримаються один за одного. Нині ховають вже другого сина. З трьох - війна лишила їм лише одного.

"Всі три сини були на війні, двоє не повернулися. Ще залишився один. Вони все робили свідомо", - каже батько загиблого Юрій Мамчій.

І навіть після смерті брати залишились поруч один з одним .На Алеї слави Олексія поховали поруч із молодшим братом Станіславом.