У багатоповерхівці Запоріжжя спалахнула пожежа: постраждав рятувальник

У багатоповерхівці Запоріжжя спалахнула пожежа: постраждав рятувальник (GlavPost)

У Запоріжжі увечері в понеділок, 2 серпня, на вулиці Сержанта Медведєва спалахнув дах чотирьохповерхового житлового будинку.


РЕКЛАМА

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Запорізькій області.

Зазначається, що вогонь поширився на площі близько 450 кв. метрів, перш ніж його загасили. Рятувальники евакуювали близько сотні людей, їх тимчасово розселять у гуртожитку педагогічного коледжу.

Відомо, що напередодні на даху цього будинку проводилися ремонтні роботи. За даними Запорізької ОДА, причиною швидкого поширення вогню міг стати витік газу.


РЕКЛАМА

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, санкція якої передбачає від 850-2 040 гривень штрафу до трьох років обмеження волі.

"Станом на першу годину ночі поліцейські здійснюють охорону місця події", - вказали у ГУНП.

Як пише "Перший Запорiзький", під час гасіння пожежі постраждав один зі співробітників ДСНС, його госпіталізували до лікарні №5.

Загалом на місці події працювали 56 пожежних, 15 одиниць техніки та 8 автоцистерн. Зараз у розташованій неподалік від місця інциденту школі №66 розгорнули штаб допомоги постраждалим.

РЕКЛАМА