У Чорному морі відбулися спільні навчання США та України: кораблі РФ кружляли поряд і навмисне створювали перешкоди

У Чорному морі відбулися спільні навчання США та України: кораблі РФ кружляли поряд і навмисне створювали перешкоди (GlavPost)

8 травня на відстані понад 100 морських миль від Одеси зустрілися кораблі прикордонних відомств США та України і провели спільні навчання. Водночас не минулося без традиційного маневрування поруч російських кораблів, які навмисне створювали перешкоди.


РЕКЛАМА

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

Флагман морської охорони Держприкордонслужби "Григорій Куроп’ятников" зустрів корабель Берегової охорони США "Hamilton" у виключній (морській) економічній зоні України. За планом спільних навчань кораблі на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

"За сталою традицією, дії партнерів пильно відстежували та супроводжували своєю присутністю кораблі РФ. Цього разу на "полювання" відправились два прикордонних сторожових корабля БО ПС ФСБ РФ проекту "Охотнік", трохи віддалено, але досить нав’язливо кружляв ще один корабель ЧФ РФ.


РЕКЛАМА

Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського й американського кораблів", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Зухвале порушення росіянами норм міжнародного морського права українські прикордонники ретельно зафіксували та задокументували.

Візит іноземного гостя до порту Одеса заплановано на 10 травня.

РЕКЛАМА