У Києві легендарному запорізькому меснику відкрили мурал із доповненням: малюнок працюватиме на користь бійців

У Києві легендарному запорізькому меснику відкрили мурал із доповненням: малюнок працюватиме на користь бійців (GlavPost)

На столичному Подолі з’явився мурал із так званим «Запорізьким месником» - 19-річним Героєм України, який збив за допомогою ПЗРК «Ігла» 7 російських літаків. Строковик національної гвардії України став знаменитістю ще минулого року, коли на його рахунку було вже п’ять збитих літаків та одна крилата ракета. Тоді йому було присвоєне звання Героя України. На муралі метафорично відобразили героїзм хлопця - на зображенні військовий на голку з ниткою нанизує російські винищувачі. Ім’я хлопця тримають у таємниці задля його безпеки. Наразі він продовжує нести службу в армії та виконувати свої обов’язки по знищенню ворога. "Ми робимо цей мурал, як посвяту для усіх наших захисників. Ми бачимо, що на муралі саме зображено і прапор і мирне небо. Тобто це те, заради чого несуть службу наші захисники і те місце, де всі кияни та гості міста зможуть побачити своїх героїв. Звичайно будуть розуміти, що їх багато і що вони кожен день роблять все, щоб наша країна була вільною", - твердить керівник пресслужби Нацгвардії України Руслан Музичук.


РЕКЛАМА

На самому муралі намальований QR-код, за яким можна задонатити на дрони-камікадзе. Збір коштів відбувається через благодійний фонд «Антитіла» гурту Антитіла. Цим питанням опікується особисто лідер гурту Тарас Тополя."Цей мурал вшановує героя і це звичайно драма країни, коли в нас такі юні герої. Цей мурал є актом вшанування не лише цього запорізького месника, який вже знищив купу літаків, а й взагалі всіх юних хлопців і дівчат, які роблять неймовірні речі заради того, щоб зупинити окупанта. "Атитіла", благодійний фонд оголошує збір на 3 мільйони на дрони-камікадзе, тут є QR-код, приїздіть на Поділ, перeходьте за кодом, заходьте на наш сайт і там вся інформація про це є, долучайтеся", - заявив лідер гурту і благодійного фонду. Водночас "Укрпошта" планує випустити марку із цим зображенням. Читайте також:Подружжя на кріслах колісних із Бучі проводить специфічні тренінги, які перевертають світогляд людейВ Україні вийшли на новий рівень лікування епілепсії: пацієнти про хворобу забувають назавждиРодина лише за рік змогла поховати загиблого на "Азовсталі" бійця: ворог скинув на бункер вакуумну бомбу

РЕКЛАМА