У Moderna заявили про проблеми з поставками обіцяних доз COVID-вакцини

У Moderna заявили про проблеми з поставками обіцяних доз COVID-вакцини (GlavPost)

Американська фармкомпанія Moderna попередила про ймовірне скорочення поставок вакцини від COVID-19 у квітні через проблеми зі збільшенням виробництва на її заводі у Швейцарії.


РЕКЛАМА

Про це із посиланням на заяву виробника від п'ятниці, 16 квітня, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що низка країн, зокрема Велика Британія та Канада, можуть отримати менше доз препарату від коронавірусу, аніж було домовлено.

"Траєкторія нарощування виробництва вакцин не є лінійною, і, попри всі зусилля, спостерігається нестача раніше запланованих доз, - заявили в Moderna. - Виробництво вакцин - дуже складний процес, і на цю нестабільність вплинула низка факторів, зокрема людські та матеріальні ресурси".


РЕКЛАМА

Раніше у Канаді повідомляли, що до кінця квітня отримають лише половину від очікуваних 1,2 млн доз COVID-вакцини від Moderna.

Тим часом уряд Великої Британії запевнив, що, попри новини про скорочення поставок, продовжить виконувати план зі щеплення щонайменше однією дозою вакцини від коронавірусу всіх дорослих громадян до кінця липня.

Зауважимо, що Україна вже повинна була отримати 3,9 млн доз вакцин від коронавірусу за контрактами. Але поставки затримуються в усьому світі, а уряди забороняють своїм виробникам відправляти препарати до інших країн.

РЕКЛАМА