У МОЗ кажуть, що смертність від коронавірусу в Україні знизилася

У МОЗ кажуть, що смертність від коронавірусу в Україні знизилася (GlavPost)

Летальність від COVID-19 в Україні складає близько 2%.



Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Два відсотки летальність в Україні. При тому, що Україна не переглядала показників щодо підрахунку летальних випадків, а залишилася так, як розпочинала. Ми говоримо про кількість летальних випадків, які зафіксовано щодня в оперативній статистиці. Тобто людина померла, і якщо в неї було діагностовано коронавірусну хворобу, вона потрапляє в нашу статистику. Не внаслідок коронавірусної хвороби, а коли померла з коронавірусною хворобою. І в нас все одно летальність сьогодні вже менше ніж 2%", - уточнив санлікар.

За його словами, загалом у світі летальність зменшилася з 7% до 3%. Це сталося завдяки тому, що медики з часом віднайшли правильні підходи для виведення заражених з критичного стану. При цьому за офіційними даними, смертність від COVID-19 в Україні останніми місяцями є однією з найнижчих у світі.

У березні в Україні говорили про летальність на рівні 5,1%, на початок квітня вже називали цифру в 3%, а на кінець квітня - 2,5%. Відтоді цей відсоток переважно зменшувався, хоча на початку червня знову підскочив до 3%.

Ляшко пояснив, що дані з різних країн різняться з цілої низки причин: різні підходи до підрахунків, можливості у протистоянні хворобі, різні методики оцінки рівня летальності.

Нагадаємо, у суботу, 17 жовтня, в Україні зафіксували одразу два нові антирекорди — 6 410 нових випадків COVID-19 та 109 смертей. Від початку епідемії захворів уже 293 641 українець.

Джерело: ТСН