У Путіна розповіли про очікування від переговорів Зеленського, Макрона і Меркель

У Путіна розповіли про очікування від переговорів Зеленського, Макрона і Меркель (GlavPost)

У Кремлі розповіли, чого очікують від переговорів президентів України Володимира Зеленського і Франції Еммануеля Макрона, а також канцлерки Німеччини Ангели Меркель.


РЕКЛАМА

Прессекретар російського президента наголосив на "провокаціях" Києва на Донбасі, повідомляє ТАСС.

За його словами, в Кремлі сподіваються, що лідери Франції та Німеччини зможуть донести до Зеленського тезу щодо "необхідності припинння провокацій на лінії зіткнення" на Донбасі.

"Для нас було б дуже важливо, щоб і пан Макрон, і пані Меркель під час конференц-колу з паном Зеленським використовували свій вплив і донесли до глави української держави тезу про необхідність рішучого припинення будь-яких провокаційних дій на лінії зіткнення і акцентували на необхідності безумовного дотримання режиму припинення вогню", - заявив він.


РЕКЛАМА

Слід зауважити, що попри стягування великої кількості війсь та техніки до українських кордонів, в РФ звинувачують Київ в "ескалації конфлікту".

В Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Як повідомлялося, загострення на Донбасі відбулося після 26 березня поблизу Шумів, коли під мінометним обстрілом російських окупаційних сил загинули четверо військовослужбовців ЗСУ. Крім того, були поранені ще двоє українських воїнів. Росія також почала посилювати свої військові угруповання на кордонах із Україною.

РЕКЛАМА