У Росії одного із ватажків бойовиків "ДНР" визнали терористом і відмовили у громадянстві

У Росії одного із ватажків бойовиків "ДНР" визнали терористом і відмовили у громадянстві (GlavPost)

У Росії одному з ватажків бойовиків "ДНР" Сергію Завдовєєву (Французу) відмовили в громадянстві з формулюванням, яке визнає його терористом, щоправда через загрозу цілісності РФ.


РЕКЛАМА

Про це написав і дуже обурився в своєму Telegram-каналі російський письменник-бойовик Захар Прилєпін.

Прилєпін заявив, що ставить Француза, який командував російськими найманцями в батальйоні «Легіон», «людиною тієї ж плеяди і породи, що Гіві, Мотор і Мамай», і водночас нарікає на те, що в Росії його вважають терористом: «Отримав офіційну відмову в отриманні російського паспорта. Тому що - терорист. Що це?!?», - написав письменник-бойовик.

Російська преса тим часом пише, що уродженцю Макіївки Завдовєєву відмовили в громадянстві Росії за кількома статтями, а офіційна причина відмови - «заявник виступає за насильницьку зміну конституційного ладу Російської Федерації чи іншими діями створює загрозу безпеці Російської Федерації».


РЕКЛАМА

Нагадаємо, що українська прокуратура заочно повідомляла про підозру Завдовєєву ще в 2017 році. Зазначалося, що за час свого існування «Легіон» під керівництвом Француза приймав участь в бойових діях проти сил АТО в районі Донецького аеропорту, під Старобешеве, Дебальцеве, Логвинове, на території Шахтарського району.

Джерело: ТСН

РЕКЛАМА