У Росії знову захотіли "мирних переговорів" з Україною: головна умова, щоб "не було умов"

У Росії знову захотіли "мирних переговорів" з Україною: головна умова, щоб "не було умов" (GlavPost)

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що нібито держава-агресорка готова до мирних переговорів. Проте є одна умова - якщо "Київ не висуватиме умов".



Про це пишуть російські засоби масової пропаганди.

Матвієнко захотіла переговорів "без умов", проте вкотре повторила риторику Кремля про "київський режим" (так держава-терорист називає законно обрану владу України - ред.).

"Ми готові до переговорів, не обіцянок, без попередніх умов, які там намагаються виставляти. Переговори є переговори. Але якщо київський режим буде готовий до реальних переговорів, ми цього не бачимо", - заявила Матвієнко.

Російська посадовиця звинуватила у війні не Росію, яка наносить по нашій державі масовані ракетні удари, вбиває, катує та грабує українців, а США, які допомагають нашій державі у складний час. Матвієнко побідкалась на західну зброю та заявила, що "Вашингтон міг би за добу змусити Київ погодитись на переговори з Росією".

Війна Росії проти України

24 лютого російська окупаційна армія почала повномасштабне вторгнення на територію нашої держави. Того ж дня диктатор Путін оголосив про так звану "спецоперацію з демілітаризації та денацифікації України". Росія хотіла захопити Київ та встановити свій маріонетковий режим. За даними голови військової розвідки Кирила Буданова, гауляйтером України повинен був стати державний зрадник Віктор Янукович.

Одразу після повномасштабного наступу РФ заявила, що нібито готова до переговорів. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, який брав участь у перемовинах в Білорусі, розповів, що окупанти не планували домовлятись, а лише висували ультиматуми. Згодом переговори відбулись у Стамбулі, проте і це нічим не закінчилось через агресивну позицію Росії.

Кремль періодично пропонує Києву переговори, проте наша держава, за їхніми умовами, повинна відмовитись від Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей та АР Крим.

Читайте також:

Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність стати посередником у переговорах між Україною та РФ

Голова МЗС Єгипту передав Лаврову послання від Блінкена: про що там йдеться

Подоляк пояснив, чому РФ не готова до миру, і закликав дати Україні більше зброї