У США визначили найгіршого президента в історії країни: рейтинг

У США визначили найгіршого президента в історії країни: рейтинг (GlavPost)

У результаті експертно-наукового опитування в США було визначено, що Дональд Трамп став найгіршим президентом країни за всю історію. Ці результати були оприлюднені на сайті професора політичних наук Університету Г’юстону, Брендона Роттінгауса.


РЕКЛАМА

Експертно-наукове опитування Presidential Greatness Project, яке відображає ставлення наукової спільноти до президентів США, показало, що Трамп зайняв останнє місце у рейтингу президентської величі.

Респонденти оцінювали велич президентів за шкалою від 0 до 100, де 0 означає повний провал, 50 – середній показник, а 100 – найвищу оцінку. Результати були усереднені, щоб створити рейтинг.

За результатами опитування, перші позиції у рейтингу займають Авраам Лінкольн, Франклін Рузвельт, Джордж Вашингтон, Теодор Рузвельт та Томас Джефферсон.

Дональд Трамп опинився на останньому місці у цьому рейтингу, попереднім найгіршим президентом вважався Джеймс Бьюкенен.

Опитування Presidential Greatness Project 2024 було проведене серед членів Американської асоціації політичних наук, які спеціалізуються на дослідженні президентів та виконавчої влади США, а також науковців, які опублікували дослідження у ключових наукових виданнях.

Ці результати опитування відображають думку наукової спільноти щодо президентів США та їхнього впливу на країну.

Раніше найгіршим президентом в історії США вважався Джеймс Бьюкенен (перебував на посаді у 1857-1861 роках). Про нього згадують як про нерішучого лідера, що призвело до розколу між півднем і північчю країни. Зараз Бьюкенен перебуває на передостанньому місці.

Опитування проєкту Presidential Greatness Project 2024 проводилося серед чинних та колишніх членів Американської асоціації політичних наук, які займаються дослідженнями президентів та виконавчої гілки влади США. В опитуванні також взяли участь науковці, які нещодавно опублікували дослідження у ключових наукових журналах та академічних виданнях.

РЕКЛАМА