У Волгограді перед приїздом Путіна з’явився бюст його кумира (фото, відео)

У Волгограді перед приїздом Путіна з’явився бюст його кумира (фото, відео) (GlavPost)

У четвер, 2 лютого, російське місто Волгоград з нагоди річниці перемоги у Сталінградській битві відвідає президент Росії Володимир Путін. Перед його приїздом місцева влада вжила низку безпрецедентних заходів безпеки та відкрила нові пам’ятники, серед яких — бюст радянському диктатору Йосипу Сталіну.


РЕКЛАМА

Про відкриття нових скульптур повідомляють місцеві Telegram-канали та російські пропагандисти.

Пам'ятники радянському диктатору Йосипу Сталіну та маршалам Георгію Жукову та Олександру Василевському розміром у людський зріст встановлені біля музею-панорами "Сталінградська битва".

Під час відзначення 80-х роковин Сталінградської битви, тут повинен побувати Путін. У зв’язку з цим 2 лютого на 5 годин закриють для широкого доступу меморіальний комплекс “Мамаєв курган”, а упродовж 8 годин відвідувачів не підпускатимуть до музею "Сталінградської битви".


РЕКЛАМА

Під час виступу на відкритті нових пам’ятників голова Волгоградської обласної думи Олександр Блошкін назвав Сталіна, Жукова та Василевського "архітекторами Сталінградської перемоги".

У церемонії взяли участь ветерани воєн в Афганістані та Чечні.

Пам'ятник Сталіну став другим у місті – у грудні 2019 року місцеві комуністи встановили скульптуру на території обласного комітету КПРФ.

Читайте також:

Новини світу

Новини України

Новини України: відео

РЕКЛАМА